
نام و نام خانوادگی:
محمد مخبر
محمد مخبر متولد دزفول است. او دارای مدرک دکترای مدیریت، برنامه ریزی توسعه اقتصادی، فوق لیسانس مدیریت با گرایش سیستمها و لیسانس در مهندسی برق است.
مسئولیتها:
ـ مدیرعامل شرکت مخابرات درفول
ـ مدیرعامل شرکت مخابرات خوزستان
ـ معاون استاندار استان خوزستان
ـ عضو هیئت مدیره ایرانسل
ـ رئیس هیئت مدیره بانک سینا
ـ رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با حکم سیدعلی خامنهای از ۲۶ تیر۱۳۸۶ تاکنون
برخی از موارد نقض حقوق بشر:
محمد مخبر به عنوان رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در مصادره اموال مخالفان سیاسی و عقیدتی جمهوری اسلامی و اقلیتهای مذهبی مسئول است و باید پاسخگو باشد.
ستاد اجرایی فرمان امام در سال ۶۸ به فرمان روحالله خمینی تاسیس شد. بنابر دستور سیدعلی خامنهای در سال ۱۳۷۰، این ستاد ماموریت یافت تا افزون بر مصادره اموال وابستگان خاندان پهلوی، اموال مخالفان سیاسی و عقیدتی جمهوری اسلامی که به خارج از کشور مهاجرت کرده بودند را نیز بدون حضور و اطلاع وکیل آنها مصادره کند.
۱ـ مصادره اموال مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی
در فروردین ۱۳۹۳ اموال حسن صادقی خرمدشتی زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به نفع ستاد اجرایی فرمان امام مصادره شد. این اموال از طریق پدر حسن صادقی خرمدشتی، غلامحسین صادقی خرمدشتی، به او به ارث رسیده بود اما شعبه ۱۶ دادگاه انقلاب تهران به این دلیل که غلامحسین صادقی خرمدشتی از اعضای سازمان مجاهدین خلق بوده است، حکم مصادره این اموال به نفع ستاد اجرایی فرمان امام را صادر کرد.
حسن صادقی خرمدشتی که به همراه همسرش فاطمه مثنی در دهه ۶۰ به دلیل فعالیت سیاسی زندانی شده بودند، پس از برگزاری مراسم ختم برای غلامحسین صادقی در سال ۹۱ دوباره بازداشت شدند. پس از آن و در فروردین ۱۳۹۳ دادگاه انقلاب تهران آنها را به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به ۱۵ سال زندان محکوم کرد. حسن صادقی خرمدشتی و همسرش هماکنون در زندانهای اوین و گوهردشت دوران حبس خود را میگذرانند.
۲- مصادره اموال اقلیتهای مذهبی و مخالفان عقیدتی
۱ـ۲ـ مصادره کلیسای انجیلی آشوریان در تبریز
در سال ۲۰۱۱ و با حکم حسن بابایی، قاضی دادگاه انقلاب تبریز ،کلیسای انجیلی تبریز به نفع ستاد اجرایی فرمان امام مصادره شد.
این کلیسای پروتستان که در دوره قاجار بنا شداز آثار ملی ایران است. در خرداد ۱۳۹۸، نیروهای امنیتی به این کلیسا یورش بردند، همه قفلها را عوض کردند و از آن پس دیگر اجازه برگزاری مراسم مذهبی به مسیحیان را ندادند.
۳ـ۲ـ مصادره ملک کلیسایی «باغ شارون»
با شکایت ستاد اجرایی فرمان امام و به اتهام اینکه شورای کلیسای جماعت ربانی ایران با سازمان جاسوسی سیا ارتباط دارند، در تیرماه ۱۳۹۴ شعبه سوم دادگاه انقلاب تهران حکم مصادره ملک کلیسای باغ شارون به نفع این ستاد را صادر کرد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد.
باغ شارون در ولد آباد کرج قرار دارد و متعلق به شورای کلیساهای جماعت ربانی است. این کلیسا برای برگزاری اردوهای مذهبی و تفریحی برای نوجوانان و خانوادههای مسیحی از شعب مختلف کلیسای جماعت ربانی مورد استفاده قرار میگرفت. این باغ در سال ۱۳۵۳و با هدایای مالی اعضای کلیسا خریداری شده بود.
۴ـ۲ـ مصادره اموال بهائیان در مازندران
در آبان ماه ۱۳۹۱ تمامی اموال بهائیان روستای ایول از توابع کیاسر در استان مازندران به نفع ستاد اجرایی فرمان امام مصادره شد.
پس از آنکه رسیدگی به شکایت بهائیان ساکن روستای ایول در مازندران درباره تخریب و آتش زدن خانهها و اموالشان متوقف شد،این شهروندان بهائی با حکم دادگاه اصل ۴۹ قانون اساسی ساری مواجه شدند که سرپرستی اموال آنان را به ستاد اجرایی فرمان امام واگذار کرده بود.
پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی، اصل ۴۹ قانون اساسی برای تعیین تکلیف اموال و داراییهای رها شده دولتمردان و کارکنان رژیم پهلوی که مالکی ندارند، وضع شد. با تاسیس ستاد اجرایی فرمان امام ، این ستاد ،اجرای این اصل را برعهده گرفت . بنابر دستور خامنهای در سال ۱۳۷۰ دامنه اختیارات ستاد اجرایی فرمان امام در مصادره اموال بهطور چشمگیری گستردهتر شد و اموال آن دسته از مخالفان سیاسی و عقیدتی جمهوری اسلامی و بهویژه آنهایی که در خارج از کشور سکونت داشتند را نیز در برگرفت.
۵ـ۲ـ مصادره اموال حسین الهوردیزاده
منزل حسین الهوریزاده، شهروند بهائی، که در مشهد قرار دارد در آبانماه ۱۳۹۱ به نفع ستاد اجرایی فرمان امام مصادره و به مزایده گذاشته شد.
حکم مصادره این منزل به دلیل بهائی بودن منیره الهوریزاده،دختر حسین الهوریزاده و عضویت او در شورای مدیریتی جامعه بهائی در دهه ۶۰ صادر شده بود و پس از ۳۰ سال به اجرا درآمد. شایان ذکر است که منیره الهوردیزاده در طی سه دهه گذشته در ایران حضور نداشته و همچنین منزل یاد شده نیز در تملک او نبوده و مالک آن پدر او ،حسین الهوردیزاده، بوده است.
مصادره این منزل پس از فوت حسین الهوردیزاده در حالی انجام شد که نوههای او در این منزل ساکن بودند و طی اخطاریهای با مهلت مقرر، مجبور شدند خانه خود را ترک کنند.
۶ـ۲ـ مصادره منزل مسکونی فاطمه زندی
در شهریور ۱۳۹۴، منزل مسکونی فاطمه زندی، به دلیل عضویت او در جمعیت آل یاسین به نفع ستاد اجرایی فرمان امام مصادره شد.
فاطمه زندی از اعضای جمعیت آل یاسین، پس از آنکه از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی تحت تعقیب قرار گرفت از ایران گریخت و در کشور سوئد پناهنده شد.
جمعیت آل یاسین جمعیتی است که از اواسط دهه ۷۰ خورشیدی فعالیت خود را در ایران آغاز کرد. اعضای آل یاسین، هدف این جمعیت را بالا بردن سطح آگاهی عمومی عنوان میکنند.
*آخرین به روز رسانی:۱۹ تیر ۱۳۹۸*