نام و نام خانوادگی:
علی چهارمحالی
ـ معاون قضایی زندان اوین و معاون سلامت و اصلاح وتربیت استان تهران تا ۴ مرداد ۱۳۹۵
ـ رئیس زندان اوین از ۴ مرداد ۱۳۹۵ تا ۶ مرداد ۱۳۹۸
ـ رئیس زندان تهران بزرگ(فشافویه) از ۶ مرداد ۱۳۹۸ تاکنون
برخی از موارد نقض حقوق بشر:
۱- شکنجه و مرگ زندانیان در زندان اوین
علی چهارمحالی به عنوان رئیس زندان اوین، در شکنجه، آزار و اذیت و مرگ زندانیان سیاسی نقش داشته و مسئول است
۱-۱-جان باختن سینا قنبری در زندان اوین
سینا قنبری، ۲۲ ساله، در جریان اعتراضات سراسری، در ۱۰ دی ۱۳۹۶ توسط نیروی انتظامی دستگیر و به بند ۴ قرنطینه زندان اوین منتقل شد. شش روز بعد ( ۱۶ دی ۱۳۹۶) مصطفی محبی، مدیر کل زندانهای استان تهران گفت که او در دستشویی قرنطینه زندان خود راحلقآویز و خودکشی کردهاست.
در ۲۱ دی ۱۳۹۶، محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور با تایید خودکشی سینا قنبری، در جمع خبرنگاران گفت:« فردی که خودکشی کردهاست معتاد بوده است و فیلمش هم موجود است ».
پس از ادعای محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور مبنی بر وجود فیلم خودکشیِ سینا قنبری، علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، پس از بازدید از زندان اوین، در ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ با رد این ادعا در کانال تلگرام شخصیاش نوشت: «از این فیلم در جاهای مختلف به اشتباه به نام فیلم خودکشی سینا قنبری نام برده می شود درحالیکه فیلم حاوی ساعاتی از وضعیت محوطه سرویسهای بهداشتی زندان بوده و داخل سرویس یا ماجرایی که منجر به مرگ شده در فیلم وجود ندارد و اساسا فیلمی از خودکشی وجود ندارد.»
در اسفند ۹۶، عدالت برای ایران از جامعه بینالمللی خواست تا مجازاتهایی را علیه علی چهارمحالی که در مرگ و سرپوش گذاشتن برعلت مرگ سینا قنبری مسئول بوده است، اعمال کند.
همچنین نسرین ستوده، وکیل برجسته ایرانی در مصاحبهای با کمپین بیالمللی حقوق بشر در ایران، گفتهاست که مقامات امنیتی، با دادن وعده آزادی به زندانیان، آنان را به دریافت «متادون» تشویق کردند.
محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در توئیتی از خوراندن اجباری دارو به زندانیان از جمله سینا قنبری خبر دادهاست:
« طبق اعلام بستگان یکی از بازداشتشدگان که در زندان فوت کرد، او طی چند تماس باخانواده اش اظهار داشته مسئولان او و دیگر بازداشتی ها را مجبور به خوردن قرص هایی میکردند که حالشان را بد میکرده… »
وقایع منجر به مرگ سینا قنبری هیچگاه از سوی گروه مستقل مورد تحقیق قرار نگرفته است.
۲- شکنجه و محرومیت زندانیان از حقوق اولیه در زندان فشافویه
علی چهارمحالی در مقام رئیس زندان فشافویه از عاملان شکنجه زندانیان، نگهداری آنها در شرایط غیرانسانی و ناگوار و محرومیت زندانیها از مراقبتهای پزشکی و درمانی ضروری مسئول است.
باوجود گزارشهای متعدد و شکایتهای فراوان از شرایط غیرانسانی نگهداری زندانیان و وضعیت تکان دهنده این زندان، چهارمحالی به عنوان رئیس این زندان نه تنها هیچ گامی برای بهبود این شرایط برنداشته که حتی بر اساس گزارشهای متعدد، وضعیت این زندان به وخامت گراییده است. عدم دسترسی زندانیان به آب آشامیدنی، محرومیت زندانیان از خدمات درمانی، عدم رعایت تفکیک جرائم، تراکم جمعیت بسیار بالای زندانیان و شرایط اسفبار بهداشتی زندان از جمله مواردی است که زندانیان محبوس در زندان فشافویه آن را تجربه میکنند.
در پی اعتراضات مردمی در آبان ۱۳۹۸، بسیاری از افرادی که توسط نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند به زندان فشافویه منتقل شدند. این انتقال در حالی انجام شد که حسن خلیلآبادی، رئیس شورای اسلامی شهر ری در مورد شرایط بسیار سخت معترضان زندانی خبر داد و گفت که «زندان فشافویه امکانات لازم را ندارد».
پس از آغاز اعتراضات مسالمتآمیز و خودجوش مردم در ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ در پی افزایش نابهنگام قیمت بنزین در سراسر ایران، نیروهای امنیتی و انتظامی با خشنترین حالت ممکن با معترضان برخورد کردند؛ دهها تن را به قتل رساندند، صدها نفر را مجروح و هزاران معترض را بازداشت کردند. همزمان با سرکوب معترضان، اینترنت در ایران قطع و یا دچار اختلالات جدی شد. عدم دسترسی مردم به اینترنت، سرکوب معترضان را تسهیل کرد و موجب شده تا دهها تن در سکوت و بیخبری قتل عام شوند.
بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل که در ۱۱ آذر ماه ۹۸ منتشرشد، دست کم ۲۰۸ تن در جریان اعتراضات آبان به دست نیروهای امنیتی و انتظامی به قتل رسیدهاند. از سوی دیگر در نهم آذرماه ۹۸ حسین نقوی حسینی، نماینده مجلس، از بازداشت حدود هفت هزار نفر از معترضان خبر داد.
*آخرین به روزرسانی: ۱۵ آذر ۱۳۹۸*