نام و نام خانوادگی:
مصطفی محبی
ـ معاون قضایی دادستان تهران تا ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
ـ مدیر کل زندانهای استان تهران از خرداد ۱۳۹۵ تا ۱۱ تیر ۱۳۹۸
موارد نقض حقوق بشر:
مصطفی محبی بهعنوان مدیر کل زندانهای استان تهران، مسوول حفظ امنیت و سلامت زندانیان در زندانهای تحت مدیریتاش است. سینا قنبری، یکی از معترضان بازداشت شده در اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶، در زندان اوین که یکی از زندان های تحت مسئولیت وی است، جان باخته است.
سینا قنبری، ۲۲ ساله، در جریان اعتراضات سراسری، در ۱۰ دی ۱۳۹۶ توسط نیروی انتظامی دستگیر و به بند ۴ قرنطینه زندان اوین منتقل شد.
شش روز بعد ( ۱۶ دی ۱۳۹۶) مصطفی محبی، مدیر کل زندانهای استان تهران گفت که او در دستشویی قرنطینه زندان خود راحلقآویز و خودکشی کردهاست.
در ۲۱ دی ۱۳۹۶، محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور با تایید خودکشیِ سینا قنبری، در جمع خبرنگاران گفت:« فردی که خودکشی کردهاست معتاد بوده است و فیلمش هم موجود است ».
پس از ادعای محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور مبنی بر وجود فیلم خودکشیِ سینا قنبری، علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، پس از بازدید از زندان اوین، در ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ با رد این ادعا در کانال تلگرام شخصیاش نوشت:
«از این فیلم در جاهای مختلف به اشتباه به نام فیلم خودکشی سینا قنبری نام برده می شود درحالیکه فیلم حاوی ساعاتی از وضعیت محوطه سرویسهای بهداشتی زندان بوده و داخل سرویس یا ماجرایی که منجر به مرگ شده در فیلم وجود ندارد و اساسا فیلمی از خودکشی وجود ندارد.»
همچنین نسرین ستوده، وکیل برجسته ایرانی در مصاحبهای با کمپین بیالمللی حقوق بشر در ایران، گفتهاست که مقامات امنیتی، با دادن وعده آزادی به زندانیان، آنان را به دریافت «متادون» تشویق کردند.
محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در توئیتی از خوراندن اجباری دارو به زندانیان از جمله سینا قنبری خبر دادهاست:
« طبق اعلام بستگان یکی از بازداشتشدگان که در زندان فوت کرد، او طی چند تماس باخانواده اش اظهار داشته مسئولان او و دیگر بازداشتی ها را مجبور به خوردن قرص هایی میکردند که حالشان را بد میکرده… »
وقایع منجر به مرگ سینا قنبری هیچگاه از سوی گروه مستقل مورد تحقیق قرار نگرفته است.
*آخرین بهروزرسانی ۱۷ تیر ۱۳۹۸*