نام و نام خانوادگی:

علی فضلی

زندگینامه:

علی فضلی متولد ۱۳۴۰، شهر تویسرکان، دارای مدرک تحصیلی دیپلم است.

مسئولیت‌ها:

 ـ فرماندهی لشکر المهدی

ـ فرماندهی لشکر ۱۰ سید الشهداء از ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۳

ـ حضور در عملیات آزادسازی خرمشهر

ـ فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول الله

ـ جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران تا ۱۳۷۹

    ـ معاونت عملیات فرماندهی کل سپاه

ـ فرمانده سپاه سیدالشهدا استان تهران از تیر  ۱۳۸۶ تا اسفند ۱۳۸۹

ـ جانشین سازمان بسیج مستضعفین از آذر  ۱۳۸۹ تا کنون

    ـ رئیس ستاد راهیان نور کشور از بهمن ۱۳۹۵ تا کنون

ـ فرمانده قرارگاه امام هادی در سازمان بسیج مستضعفین از شهریور ۱۳۹۱تا کنون

 

موارد نقض حقوق بشر( به ترتیب زمان وقوع):

 ـ سرکوب دانشجویان در حوادث کوی دانشگاه ۱۸ تیر ۱۳۷۸

علی فضلی به‌عنوان جانشین قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران نقش موثری در سرکوب دانشجویان معترض پس از رخدادهای ۱۸ تیر ۱۳۷۸ داشته‌است. سردار فضلی طی مصاحبه‌ای تلویزیونی با برنامه «شناسنامه» با تایید نقش خود در سرکوب دانشجویان گفته‌است:

«ما در چنین فرآیندی برای ورود به صحنه امنیتی توالی داریم، مسئولیت ذاتی فرمانده سپاه تهران، دفاع از تهران است اما در مرحله ای که عزیزان نیروی انتظامی، شورای تامین شهر تهران، شورای تامین استان تهران و شورای امنیت کشور همه تلاششان را بکارگیرند البته از ما هم نیروی بسیجی غیر مسلح می توانند درخواست کنند که این توالی انجام شد. در نهایت شورای امنیت ملی از محضر فرمانده کل قوا در خواست کنند و معظم له با ورود نیروهای مسلح و نظامی موافقت کنند؛ که در تهران سپاه و بسیج مسئولیت را برعهده دارد. که دقیقا تا شب ۲۳ تیر ماه، شورای امنیت ملی بعد از طی این فرآیند و گذشت درگیری هایی در میدان انقلاب، فردوسی، داخل ستاد محل نماز جمعه که به آتش کشیده شد، اجتماعات داخل دانشگاه تهران، از محضر فرمانده کل قوا در خواست کردند و فرمانده قرارگاه ثارالله تهران رسما وارد شد.»

در ۱۸ تیر ۱۳۷۸، پس از اعتراض دانشجویان به توقیف روزنامه «سلام»، ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی‌ها با حمله به خواب‌گاه دانشجویان در کوی دانشگاه تهران، دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. این سرکوب و بازداشت دانشجویان تا ۲۳  تیر ۱۳۷۸ ادامه یافت. طی این حادثه، عزت ابراهیم نژاد افسر وظیفه که برای دیدار هم‌کلاسی‌های سابق‌اش به کوی دانشگاه رفته بود در شب ۱۸ تیر کشته شد.

دو سال پس از این وقایع، قوه قضائیه با تبرئه تمامی لباس شخصی‌ها و عوامل نیروی انتظامی، یک سرباز وظیفه به نام اروج‌علی ببرزاده را به اتهام « دزدیدن ریش تراش»  به ۹۱ روز حبس محکوم کرد!

سرکوب معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸

علی فضلی هنگام تصدی فرماندهی سپاه سیدالشهدای استان تهران، مشارکت موثر و مهمی در سرکوبِ اعتراضات مسالمت‌آمیز به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ داشته‌است. سردار فضلی، ۸ دی ۱۳۹۵ طی سخنرانی در مصلای شهریار در باره نقش خود در سرکوب معترضان گفته‌است:«در زمان اغتشاشات ۸۸ بنده در سپاه سیدالشهدا(ع) خدمت می کردم، به محض شروع اقدامات فتنه گران دستور برگزاری جلسه شورای تامین استان را صادر کردم و در اتاق مانیتورینگ تهران حضور پیدا کردم…»

 

قرار گرفتن در لیست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا و وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا

اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳ آوریل ۲۰۱۱)، علی فضلی  را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته‌است، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی‌های احتمالی او نیز در اروپا توقیف خواهد شد.

بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا،  علی فضلی به عنوان فرمانده لشکر سیدالشهدای تهران در سرکوب  خشن معترضان به نتایج انتخابات سال ۱۳۸۸ نقش مهمی داشته‌است.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا، نیز در  فروردین ۱۳۹۱ ، علی فضلی را در  لیست تحریم‌های حقوق بشری خود قرار داد. «سرکوب خشن اعتراضات مسالمت‌آمیزِ پس از انتخابات ۸۸ »در زمان فرماندهی سپاه سیدالشهدا و پس از آن حمله سایبریِ نیروهای تحت امرِ علی فضلی به‌عنوان جانشین فرمانده بسیج به «وب‌سایت‌های خبری خارجی» ، از  جمله موارد نقض حقوق بشر است که در بیانیه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمده‌است.

بر اساس این تحریم، دارایی‌های احتمالی علی فضلی در آمریکا توقیف و از ورود او به این کشور جلوگیری می‌شود. هم‌چنین شهروندان ایالات متحده، .حق هیچ‌گونه معامله‌ای با او نخواهند داشت

*آخرین به روز رسانی: ۲۵ دی  ۱۳۹۶*