نام و نام خانوادگی:
مصطفی برزگر گنجی
زندگینامه:
از پیشینه و گذشته وی اطلاعی در دست نیست
مسئولیتها:
-دادستان عمومی و انقلاب قم از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴ دی ۱۳۹۵
–دادیار دادسرای دیوان عالی کشور از دیماه ۱۳۹۵ تا کنون
–سرپرست اداره کل نظارت بر امور زندان و اجرای احکام از دیماه ۱۳۹۵ تا کنون
موارد نقض حقوق بشر:
مصطفی برزگر گنجی به عنوان دادستان عمومی و انقلاب قم در بازداشتهای خودسرانه، شکنجه و اجرای احکام اعدام و قصاص زندانیان مسئول است. از مجازاتهای منحصر به فرد او ایجاد ترس و وحشت در قبرستان است. او در افزایش استفاده از مجازات مرگ مشارکت داشته و به خصوص از ابتدای سال ۹۰ کاربرد زور و خشونت را افزایش داده است.
ـ اجرای احکام اعدام و اعدام در ملاءعام
مصطفی برزگر گنجی در ۱ دیماه ۱۳۸۷ از اعدام ۵ نفر از جمله یک مدعی امامت خبر داد. به گفته او، دو نفر از اعدامشدگان به اتهام قاچاق مواد مخدر، دو نفر به اتهام تجاوز، و یک نفر به اتهام «ادعای امامت» مفسد فیالارض شناخته شدند و در زندان مرکزی قم حلقآویز شدند. شخصی که به اتهام امامت اعدام شد علیرضا پیغان، ۴۱ ساله، بود که روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، اتهام او را «خرافهپرستی» عنوان کرد و گزارش داده بود که او مولف یک کتاب ۶۰۰ صفحهای و متهم به گردآوری ۲۱ مرد و ۲۹ زن در حال ترویج خرافهپرستی در پایتخت مذهبی جمهوری اسلامی بود.
در شهریورماه سال ۱۳۸۶ نیز خبرگزاری مهر خبر داده بود که فردی به نام محمد حسینزاده ابوجسی مشهور به «درویش» به اتهام «ادعای امام زمان» بودن در ملاءعام در قم اعدام شده است. مصطفی برزگر گنجی اعلام کرده بود که پنج نفر دیگر نیز در قم به عنوان «مدعیان امام زمان» تحت بازداشت به سر می برند.
او در ۱۲ دیماه ۱۳۸۹ از اعدام هشت متهم مرتبط با مواد مخدر در زندان مرکزی قم خبر داد و گفت هر کدام از این افراد، دو بار تقاضای عفو کرده بودند که هر دو بار نیز تقاضای آنها به تایید نرسید. گنجی همچنین به اصلاح قانون تشدید مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و افزود: «مجازات حمل و نقل و خرید و فروش بالای ۳۰ گرم شیشه نیز همانند دیگر مواد روانگردان، چون کراک و هرویین، اعدام در نظر گرفته شده است.»
در ۵ خرداد ۱۳۹۳ مصطفی برزگر گنجی گفته بود که مهاجمان به بیمارستان بهشتی را همانجا اعدام میکنیم تا همه متوجه شوند که شهر کریمه اهل بیت جایی برای این اقدامات نیست.
قرار گرفتن در لیست تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا در ۱۸ مهر ۱۳۹۰ (۱۰ اکتبر ۲۰۱۱)، ۲۹ مقام ایرانی از جمله مصطفی برزگر گنجی را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشتهاند از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه داراییهای این مقامات نیز در اروپا توقیف شده است.
براساس بیانیه اتحادیه اروپا مصطفی برزگر گنجی مسئول بازداشتهای خودسرانه و شکنجه چندین نفر از بازداشتشدگان قمی است. از مجازاتهای منحصر به فرد او ایجاد ترس و وحشت در قبرستان است. او در افزایش استفاده از مجازات مرگ مشارکت داشته و از ابتدای سال ۱۳۹۰ کاربرد زور و خشونت را افزایش داده است.
*آخرین بهروزرسانی: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷*