72703-217154-1397735087

نام و نام خانوادگی:

محمدرضا نقدی

زندگینامه:

  محمدرضا نقدی متولد ۱۳۴۰ شهر تهران است.(در برخی از منابع، سال تولد او ۱۳۳۲ و زادگاه‌ وی شهر نجف در عراق ذکر شده‌است.)

مسئولیت‌ها:

ـ مسئول سپاه پاسدارانِ استانِ گیلان از ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰

ـ معاون اطلاعاتیِ فرمانده سپاه غرب کشور از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳

 ـ مسئول و بنیان‌گذارِ قرارگاه جنگ‌های نامنظم غرب و شمال‌غرب کشور  از ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۵

ـ فرمانده سپاه بدر از ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷

ـ فرمانده حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی از اسفند ۱۳۷۱ تا شهریور ۱۳۷۹

 ـ معاون آماد و پشتیبانی ستاد کل نیروهای مسلح از شهریور ۱۳۷۹ تا  مهر ۱۳۸۸

ـ ریاست ستاد پدافند غیرعامل کشور از ۱۳۸۲ تا  مهر ۱۳۸۸

ـ رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور از مهر ۱۳۸۴ تا خرداد ۱۳۸۶

ـ فرمانده بسیج مستضعفین کشور از مهر ۱۳۸۸ تا آذر ۱۳۹۵

ـ معاونت فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آذر ۱۳۹۵ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸

ـ معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ۲۶ اردیبهشت ۹۸ تاکنون

موارد نقض حقوق بشر (به ترتیب زمان وقوع):

ـ آزار، اذیت و شکنجه متهمان فساد در شهرداری تهران

محمدرضا نقدی به عنوان فرمانده حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی، در سال ۱۳۷۶ در دستگیری خودسرانه متهمان فساد در شهرداری تهران و اعمال شکنجه بر آنان به منظورِ اخذ اعترافات اجباری نقش موثری داشته‌است. در اسفند ۱۳۷۸، شعبه هشتم دادگاه نظامیِ یکِ تهران، محمدرضا نقدی را بر اساسِ اتهاماتِ یادشده به ۸ ماه زندان محکوم کرد.

 ـ مشارکت در سرکوب اعتراضات دانشجویان در ۱۸ تیر ۱۳۷۸

بر اساس برخی منابع، محمدرضا نقدی مشارکت موثری در حمله به کوی دانشگاه و سرکوب اعتراضاتِ دانشجویان در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ داشته‌است.

در ۱۸ تیر ۱۳۷۸، پس از اعتراض دانشجویان به توقیف روزنامه «سلام»، ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی‌ها با حمله به خواب‌گاه دانشجویان در کوی دانشگاه تهران، دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. این سرکوب و بازداشت دانشجویان تا ۲۳  تیر ۱۳۷۸ ادامه یافت. طی این حادثه، عزت ابراهیم نژاد افسر وظیفه که برای دیدار هم‌کلاسی‌های سابق‌اش به کوی دانشگاه رفته بود در شب ۱۸ تیر کشته شد.

دو سال پس از این وقایع، قوه قضائیه با تبرئه تمامی لباس شخصی‌ها و عوامل نیروی انتظامی، یک سرباز وظیفه به نام اروج‌علی ببرزاده را به اتهام « دزدیدن ریش تراش»  به ۹۱ روز حبس محکوم کرد!

ـ سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸
 محمدرضا نقدی به عنوان رئیس سازمان بسیج مستضعفین نقشِ کلیدی در سرکوب اعتراضاتِ مسالمت آمیز به نتایج انتخابات سال ۸۸، به‌ویژه در حوادث عاشورا (۶ دی ماه ۱۳۸۸) داشته‌است. در ۶ دی ۱۳۸۸ نیروهای بسیج، تحتِ امر او مشارکت موثری در کشته‌شدنِ ده‌ها و دستگیرشدنِ صدها نفر از معترضان داشته‌اند.

محمدرضا نقدی در دی ماه ۱۳۹۴ ، طی سخنانی در «مسجد لولاگر » تهران، با تاکید بر «خائن» بودنِ معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸، تصریح کرد:«در روز عاشورای سال ۸۸ تعدادی از اراذل و اوباش در حمایت از فتنه‌گران راهیِ خیابان شدند و رفتارهایی را از خود نشان دادند که در شان چنین روزی نبود و  حرمت عاشورا و عزاداران حسینی را شکستند و همین باعث لبریز شدن صبر مردم و حتی معترضین به نتایج انتخابات شد و درخواست داشتند که با یک اجتماع بزرگ این جنایت را محکوم کنند.»

قرار گرفتن در لیست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا و وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا

اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳ آوریل ۲۰۱۱)،  محمدرضا نقدی  را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته اند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی های این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد.

بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا،  محمدرضا نقدی به دلیلِ  «مشارکت مستقیم و غیر مستقیم در واکنش خشونت آمیز»  به معترضان به نتایج انتخابات در عاشورای (۶ دی)  ۱۳۸۸، تحریم شده‌است.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا، نیز در اسفند ۱۳۸۹، با اشاره به نقش محمدرضا نقدیی به عنوان فرمانده بسیج  در سرکوب معترضان به نتایج انتخابات ۱۳۸۸ در روز عاشورا (۶ دی)،  و مشارکت وی به‌عنوان رییس سازمان اطلاعات بسیج در « بازجویی‌هایِ بازداشت‌گاه کهریزک» و « اخذ اعترافات اجباری از رهبران اصلاح‌طلب» او  را در  لیست تحریم‌های حقوق بشری خود قرار داد.

بر اساس این تحریم، دارایی‌های احتمالی محمدرضا نقدی در آمریکا توقیف و از ورود او به این کشور جلوگیری می‌شود. هم‌چنین شهروندان ایالات متحده، حق هیچ‌گونه معامله‌ای با او نخواهند داشت.

*آخرین به روز رسانی: ۲۴ آبان ۱۳۹۶*