نام و نام خانوادگی:

حسین طلا

زندگینامه:

حسین طلا در سال ۱۳۴۸ متولد شده است. او دکترای پزشکی و دکترای مدیریت بحران دارد.

مسئولیت‌ها:

-عضو جبهه پایداری

-رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاهای استان تهران

-معاون وزیر صنایع در استان‌های ایلام، چهارمحال و بختیاری،‌کهکیلویه و بویراحمد

-نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی

-عضو شورای عالی حفاظت فنی کشور

 -مشاور وزیر کار

-مدیر کل حراست وزارت کار و امور اجتماعی

 -مدیر دفتر نظارت بر انتخابات شورای نگهبان در تهران

-رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت دخانیات ایران

-معاون استاندار

-معاون فرماندار استان تهران  تا آذر ۱۳۸۹

-مشاور و معاون وزیر صنعت معدن و تجارت

شهردار اسلامشهر از ۱۶ دی‌ماه ۱۳۹۶ تا کنون

موارد نقض حقوق بشر:

سرکوب معترضان به انتخابات ۱۳۸۸

حسین طلا به عنوان معاون فرماندار استان تهران نقش موثری در سرکوب اعتراضات و تجمعات مسالمت‌آمیز به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ (در استان تهران) داشته‌ است. او مسئول بازداشت و مداخله پلیس در تجمعات بعد از انتخابات بود. او به دلیل داشتن «عملکرد خوب» در سرکوب‌ معترضان بعد از انتخابات ۸۸ پاداش هم دریافت کرد.

او درباره اعتراضات بعد از انتخابات سال ۸۸  می‌گوید: «حدود بعد از ظهر بود که تیراندازی‌ها در خیابان مطهری شروع شد و اتوبوس‌ها را آتش زدند. بعدها وقتی زمانی عضو انجمن پادشاهی را دستگیر کردند گفت ما برای کشتار وسیع آموزش دیده‌ایم»

 حسین طلا در دی‌ماه ۱۳۹۲ در باره اعتراضات پس از انتخابات ۱۳۸۸ می‌گوید: «هسته اصلی راهپیمایی ۲۵ خرداد ۸۸ توسط عده‌ای با کتانی‌های نارنجی هدایت و ساماندهی شده بود. من خودم رفتم داخل جمعیت ۲۵ خرداد حضور داشتم که به صورت واضح این جمعیت سازماندهی‌شده بود و بعدها دیدیم که این افراد تحت عنوان گروه‌های اجتماعی و NGOها سازماندهی شده بودند و متأسفانه کارکردهای سیاسی پیدا کرده بودند.»

با این که راهپیمایی بزرگ معترضان در سکوت و با آرامش نسبی برگزار شد در پایان آن با خشونت و سرکوب و به تیراندازی و کشته شدن چند نفر انجامید. همان شب تلویزیون جمهوری اسلامی ایران رسما کشته شدن هفت نفر و زخمی شدن ۲۹ نفر در این درگیری‌ها را تایید کرد.

فرشته قاضی، خبرنگار، که با خانواده ده‌ها نفر از زندانیان و کشته‌شدگان حوادث بعد از انتخابات و از جمله مقتولان روز ۲۵ خرداد مصاحبه کرده بود تعداد کشته‌شدگان را بیشتر از رقم اعلام‌شده توسط حکومت ایران می‌داند: «شورای تامین استان تهران از کشته شدن ۷ و زخمی شدن ۲۹ تن خبر داد، اما دستگاه‌های حکومتی بعدا اعلام نکردند که این ۲۹ زخمی چه سرنوشتی پیدا کردند. در واقع، تعدادی از آنها بعدا جان خود را از دست دادند و من شخصا با خانواده‌های ۱۲ نفر از کسانی که آن روز در خیابان آزادی تیر خوردند و کشته شدند صحبت کرده‌ام.»

در روز عاشورا ۱۳۸۸ نیز چندین نفر از معترضان که به روایت نیروی انتظامی تعداد آنها ۸ نفر بود کشته شدند و بیش از هزار نفر بازداشت شدند. همچنین در این روز ماشین نیروی انتظامی از روی یکی از معترضان رد می‌شود که منجر به مرگ وی می‌شود.

در حمله ۲۴ خرداد ۱۳۸۸ به کوی دانشگاه تهران نیز تعداد زیادی از دانشجویان بازداشت و تعدادی نیز کشته شدند. دفتر تحکیم وحدت گفته بود که در حمله به خوابگاه دانشگاه تهران پنج دانشجو کشته شدند. نیروهای انصار و لباس شخصی با سازمان‌دهی گسترده و هماهنگ به دانشجویان ساکن در کوی دانشگاه تهران حمله کردند. این افراد مجهز به انواع سلاح های سرد و گرم از جمله قمه و تبر بودند.

قرار گرفتن در لیست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا در  ۱۸ مهر ۱۳۹۰ (۱۰ اکتبر ۲۰۱۱)، ۲۹ مقام ایرانی از جمله حسین طلا  را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته‌اند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی‌های این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد.

بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا حسین طلا مسئول مداخله پلیس در سرکوب معترضان بعد از انتخابات ۱۳۸۸ است. او به دلیل داشتن عملکرد خوب در سرکوب‌ معترضان بعد از انتخابات پاداش هم دریافت کرده است.

.

*آخرین به‌روزرسانی: ۴ تیر ۱۳۹۷*