نام و نام خانوادگی:
عزیز حاجمحمدی (نورالله عزیزمحمدی)
عزیز حاجمحمدی (نورالله عزیزمحمدی) در سال ۱۳۲۷ در تهران متولد و در سال ۱۳۵۰ وارد دستگاه قضایی کشور شد. او لیسانس حقوق قضایی دارد
-رییس دادگاه بخش مستقل «شهربابک»
-رییس دادگستری شهرستان سیرجان از سال ۱۳۶۱ تا سال ۱۳۶۸
-رییس دادگستری تاکستان در سال ۱۳۶۸
-دادیار در استان کرمان
-دادرس شهرستان «قدیم»
-رییس دادگاه شهر «بافت» کرمان
-رییس دادگاه رفسنجان
-دادستان سیرجان
-قاضی شعبه یک دادگاه اوین در سال ۱۳۸۸
-رییس و قاضی شعبه ۷۱ کیفری استان تهران از سال ۱۳۸۲ تا احتمالا سال ۱۳۹۵
-هماکنون وکیل پایه یک دادگستری
موارد نقض حقوق بشر:
عزیز حاجمحمدی (نورالله عزیزمحمدی) به عنوان قاضی دادگاههای مستقر در اوین و رییس شعبه ۷۱ دادگاه جنایی کیفری استان تهران در صدور احکام اعدام، قصاص، سنگسار و همچنین محاکمه چندین نفر از معترضان به انتخابات ۱۳۸۸ نقش داشته است.
صدور حکم سنگسار
عزیز حاجمحمدی (نورالله عزیزمحمدی) در گفتوگویی با خبرگزاری تسنیم پس از توضیحاتی در باره یکی از پروندههای قتلی که رسیدگی کرده است میگوید: «این جنایت هولناک برای یک زن شوهردار که خود را به دروغ دانشجو و مجرد معرفی کرده بود، رخ داد. سرانجام هم منجر به قتل ۴ نفر، اعدام ۲ نفر و رجم[سنگسار] یک زن شد… این پرونده را هیچ وقت یادم نمیرود. سنگسار آن زن آخرین سنگساری بود که برگزار شد…»
صدور احکام اعدام برای افراد زیر سن قانونی
عزیز حاجمحمدی (نورالله عزیزمحمدی) به عنوان قاضی شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران مسئول صدور حکم اعدام برای افراد زیر سن قانونی است. به عنوان نمونه او در خردادماه ۱۳۸۴ برای فردی به نام ستار شیری که در زمان ارتکاب جرم ۱۷ سال داشت حکم اعدام صادر کرد.
صدور احکام اعدام و قصاص
عزیز حاجمحمدی (نورالله عزیزمحمدی) بیش از ۴۰۰۰ پرونده قتل را بررسی کرده و ۳۰۰۰حکم قصاص صادر کرده است. بسیاری از این احکام نیز در ملاءعام اجرا شده است. او قاضی پروندههای مهمی چون قاتل سریالی زنان در کرج، جنایت سعادتآباد، پل مدیریت و… بوده است که در همه آنها حکم به اعدام و قصاص داده است.
صدور احکام حبس برای معترضان به انتخابات ۱۳۸۸
عزیز حاج محمدی به عنوان قاضی رسمی دادگاه های مستقر در اوین و رییس شعبه ۷۱ کیفری استان تهران در محاکمه چندین نفر از معترضان به انتخابات ۱۳۸۸ نقش داشته است. از جمله محاکمه عبدالرضا قنبری، معلمی که به جرم فعالیت سیاسی دستگیر و به مرگ محکوم شد.
عبدالرضا قنبری، دبیر یکی از دبیرستانهای پاکدشت و استاد دانشگاه پیام نور در ۱۴ دیماه ۸۸ در دبیرستان محل تدریساش بازداشت شد. او به محاربه و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق متهم و از سوی قاضی صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، به اعدام محکوم شد. در حالی که براساس رای وحدت رویه دیوان عالی کشور، صلاحیت رسیدگی به پروندههای محاربه، از دادگاههای تجدید نظر گرفته شده و این پروندهها باید به دیوان عالی کشور ارجاع و در آنجا رسیدگی شود، پرونده آقای قنبری به جای دیوان عالی کشور به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر رفت و قاضی زرگر، رئیس این شعبه، حکم اعدام را تایید کرد. عبدالرضا قنبری، در سال ۱۳۸۹ در سلول ۹ بند ۳۵۰ و در شرایط بد روحی به سر میبرد و پرونده وی نیز در شعبه اول دادسرای اوین به ریاست بازپرس حاجمحمدی بود که از ابتدا وی را بارها به اعدام تهدید کرده بود. در سال ۹۱ حکم اعدام وی توسط قضات دیوان عالی کشور نقض و در اوایل سال ۹۲ طی محاکمهای به ۱۵ سال حبس به صورت تبعید در زندان برازجان استان بوشهر محکوم شد. حکم او در نهایت نیز در دادگاه تجدید نظر شعبه ۵۴ به ۱۰ سال زندان بدون تبعید کاهش یافت و بعد از تحمل یک سال تبعید در زندان برازجان، به زندان رجاییشهر کرج بازگردانده شد.
قرار گرفتن در لیست تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا در ۱۸ مهر ۱۳۹۰ (۱۰ اکتبر ۲۰۱۱)، ۲۹ مقام ایرانی از جمله عزیز حاجمحمدی را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشتهاند از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه داراییهای این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد. بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا عزیز حاجمحمدی به عنوان قاضی رسمی دادگاههای مستقر در اوین و قاضی شعبه ۷۱ دادگاه جنایی استان تهران در محاکمه چندین نفر از معترضان به انتخابات ۱۳۸۸ نقش داشته است. او به خصوص در محاکمه عبدالرضا قنبری، معلمی که به جرم فعالیت سیاسی دستگیر و به مرگ محکوم شده بود مسئول بوده است.
*آخرین بهروزرسانی: ۱۳ تیر ۱۳۹۷*