عدالت برای ایران: اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳ آوریل ۲۰۱۱)، سی و دو مقام ایرانی را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید شهروندان ایرانی داشته اند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی های این مقامات که اسامی، سمت و دلایل تحریمشان در ادامه آمده است نیز در اروپا توقیف خواهد شد.
۱. اسماعیل احمدی مقدم
فرمانده نیروی انتظامی ایران. نیروهای تحت امر او در حملات وحشیانه به معترضان در تظاهرات مسالمت آمیز و همچنین تهاجم خشونت آمیز به کوی دانشگاه تهران در ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ (۱۵ ژوئن ۲۰۰۹) شرکت داشته اند.
۲. حسین اللهکرم
رئیس انصار حزب الله و سرهنگ سپاه پاسداران. او از بنیانگذاران انصار حزب الله است. این گروه شبه نظامی در چندین مورد در دوره های زمانی مختلف در استفاده بیش از حد از خشونت برای سرکوب دانشجویان دست داشته است.
۳.عبدالله عراقی
جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه. او مسئولیت مستقیم و شخصی در سرکوب شدید معترضان در تابستان سال ۱۳۸۸ داشته است.
۴. علی فضلی
جانشین فرمانده بسیج، فرمانده سابق لشکر سیدالشهدای تهران (تا بهمن ماه سال ۱۳۸۹). لشکر سیدالشهدا مسئول تامین امنیت استان تهران است که نقش مهمی در سرکوب معترضان در سال ۱۳۸۸ ایفا کرد.
۵. حسین همدانی
فرمانده لشکر محمد رسول الله. این لشکر حفظ امنیت تهران بزرگ را به عهده دارد و نقشی اساسی در سرکوب معترضان انتخاباتی به ویژه در حوادث عاشورای ۱۳۸۸ و بعد از آن داشته است.
۶. محمدعلی جعفری (عزیز جعفری)
فرمانده کل سپاه پاسداران ایران. سپاه پاسداران و قرارگاه ثارالله تحت فرمان عزیز جعفری نقش اساسی در دخالت غیرقانونی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، دستگیری و بازداشت فعالان سیاسی و معترضان خیابانی داشت.
۷. علی خلیلی
سردار سپاه پاسداران و معاون بهداری قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران. او در تاریخ ۲۶ ژوئن ۲۰۰۹ (۲۶ خرداد ۱۳۸۸) در نامه ای به وزارت بهداشت صدور هر گونه سند و مدرک پزشکی برای آسیب دیدگان و مجروحان اعتراضات انتخاباتی را ممنوع کرد.
۸. بهرام حسینی مطلق
فرمانده لشکر سیدالشهدا استان تهران. این لشکر در سازماندهی سرکوب معترضان انتخاباتی نقشی کلیدی داشت.
۹. محمدرضا نقدی
رئیس سازمان بسیج مستضعفین. او بطور مستقیم و غیرمستقیم در واکنش خشونت آمیز به معترضان در عاشورای سال ۱۳۸۸ که منجر به مرگ ۱۵ نفر و دستگیری صدها نفر شد نقش داشته است. او پیش از انتصاب به عنوان فرمانده بسیج، رئیس اطلاعات بسیج بود که در بازجویی از دستگیرشدگان بعد از انتخابات مسئولیت مستقیم داشت.
۱۰. احمدرضا رادان
جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران. او در ضرب و شتم، قتل و بازداشت های خودسرانه معترضان توسط پلیس مسئولیت مستقیم داشته است.
۱۱. عزیزالله رجبزاده
رئیس سابق پلیس تهران (تا بهمن ۱۳۸۸) به عنوان فرمانده نیروهای انتظامی تهران بزرگ او بلندپایه ترین مقامی است که به جنایت در بازداشتگاه کهریزک متهم شده است.
۱۲. حسین ساجدنیا
رئیس پلیس تهران و جانشین سابق فرمانده انتظامی ایران. مسئول عملیات پلیس و هماهنگی با وزارت کشور در سازمان دادن عملیات سرکوب در تهران بود.
۱۳. حسین طائب
فرمانده سابق بسیج (تا مهر ۱۳۸۸). معاون اطلاعات سپاه پاسداران. نیروهای تحت امر او بطور گسترده در ضرب و شتم، کشتار، بازداشت و شکنجه معترضان مشارکت داشته اند.
۱۴. سید حسن شریعتی
رئیس کل دادگستری استان خراسان. دادگاه های تحت نظر او پشت درهای بسته و بدون رعایت حقوق اولیه متهمان و با استناد به اعترافات اجباری تحت شکنجه برگزار می شود. در این دادگاه ها حکم اعدام به صورت گسترده و بدون طی شدن روند قانونی صادر می شود.
۱۵. قربانعلی دری نجفآبادی
دادستان کل سابق ایران و وزیر اطلاعات در دوره ریاست جمعهوری محمد خاتمی. به عنوان دادستان کل کشور او مسئول برگزاری دادگاه های نمایشی بعد از اولین دوره اعتراضات پس از انتخابات بود. در این دادگاه ها متهمان از حقوق خود و داشتن وکیل محروم بودند. او همچنین در جنایات کهریزک نیز نقش داشت.
۱۶. حسن حداد (حسن زارع دهنوی)
قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران. او قاضی بسیاری از پرونده های دستگیرشدگان بعد از انتخابات بود و مرتبا خانواده های متهمین را تهدید می کرد که سکوت کنند. او از جمله کسانی بود که حکم بازداشت و انتقال به کهریزک را صادر می کرد.
۱۷. حجتالاسلام سید محمد سلطانی
قاضی دادگاه انقلاب مشهد. دادگاه های او پشت درهای بسته، در زمانی کوتاه و بدون رعایت حقوق اولیه متهمان برگزار می شود. در این دادگاه ها حکم اعدام به صورت گسترده و بدون طی شدن روند قانونی صادر می شود.
۱۸. علی اکبر حیدریفر
قاضی دادگاه انقلاب تهران. او که در برگزاری دادگاه های معترضان نقش داشته، توسط قوه قضاییه در ارتباط با وقایع بازداشتگاه کهریزک بازجویی شده است. او از جمله کسانی بود که حکم بازداشت و انتقال به کهریزک را صادر می کرد.
۱۹. عباس جعفری دولتآبادی
دادستان کل تهران. دادستانی تهران شمار زیادی از معترضان را از جمله کسانی که در مراسم عاشورای ۱۳۸۸ شرکت داشتند، به دادگاه فراخوانده است. عباس جعفری دولت آبادی دستور تعطیلی دفتر مهدی کروبی در سپتامبر ۲۰۰۹ (شهریور ۱۳۸۸)، دستگیری تعداد زیادی از سیاستمداران اصلاح طلب و ممنوعیت فعالیت دو حزب اصلاح طلب را صادر کرده است. دفتر او تعدادی از معترضان را به محاربه که می تواند حکم اعدام در پی داشته باشد، متهم کرد و در بازداشت اصلاح طلبان، فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران نقش داشت.
۲۰. محمد مقیسه (ناصریان)
قاضی و رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران. او از مسئولان رسیدگی به پرونده های انتخاباتی است و در دادگاه های ناعادلانه، احکام حبس بلندمدت و مجازات اعدام برای فعالان اجتماعی، سیاسی و روزنامه نگاران صادر کرده است.
۲۱. غلامحسین محسنی اژهای
دادستان کل ایران و سخنگوی قوه قضاییه. وزیر سابق اطلاعات در دوره انتخابات سال ۱۳۸۸. در زمان تصدی وزارت اطلاعات، ماموران اطلاعاتی تحت امر او مسئول بازداشت، شکنجه و گرفتن اعترافات اجباری از صدها فعال، روزنامه نگار، مخالف و سیاستمداران اصلاح طلب بودند.
۲۲. سعید مرتضوی
رئیس ستاد مبارزه با کالا و ارز و دادستان سابق تهران. به عنوان دادستان تهران او احکام بازداشت گسترده صدها فعال، روزنامه نگار و دانشجو را صادر کرده است. او بعد از تحقیقات درباره نقشش در کشته شدن سه نفر در بازداشتگاه کهریزک در اوت ۲۰۱۰ (شهریور ۱۳۸۹) از سمت قضایی خود معلق شد.
۲۳. عباس پیرعباسی
قاضی شعبه های ۲۶ و ۲۸ دادگاه انقلاب. او از مسئولان رسیدگی به پرونده های بعد از انتخابات بود و احکام بلند مدت حبس و همین طور اعدام برای شماری از معترضان صادر کرده است.
۲۴. امیر مرتضوی
معاون دادستان مشهد. دادگاه های او پشت درهای بسته، در زمانی کوتاه و بدون رعایت حقوق اولیه متهمان برگزار می شود. در این دادگاه ها حکم اعدام به صورت گسترده و بدون طی شدن روند قانونی صادر می شود.
۲۵. عبدالقاسم صلواتی
قاضی دادگاه. رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران. از مسئولان رسیدگی به پرونده های انتخاباتی و قاضی “دادگاه های نمایشی” در تابستان سال ۱۳۸۸. او دو نفر از اعضای گروه های سلطنت طلب را به اعدام محکوم کرد. همچنین بیش از ۱۰۰ زندانی سیاسی، فعال حقوق بشر و معترض را به تحمل حبس های بلندمدت محکوم کرد.
۲۶. مالک اژدر شریفی
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی. او مسئول برگزاری دادگاه سکینه محمدی آشتیانی بود.
۲۷. احمد زرگر
قاضی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران. او احکام بلندمدت زندان و اعدام علیه معترضان را تایید کرده است.
۲۸. علی اکبر یساقی
قاضی دادگاه انقلاب مشهد. دادگاه های او پشت درهای بسته، در زمانی کوتاه و بدون رعایت حقوق اولیه متهمان برگزار می شود. در این دادگاه ها حکم اعدام به صورت گسترده و بدون طی شدن روند قانونی صادر می شود.
۲۹. مصطفی بزرگنیا
رئیس بند ۳۵۰ بازداشتگاه اوین. او در چندین مورد خشونت بیش از اندازه علیه زندانیان به خرج داده است.
۳۰. غلامحسین اسماعیلی
رئیس سازمان زندان های ایران. در این پست او در بازداشت گسترده معترضان سیاسی و پنهان کاری در زمینه بدرفتاری با زندانیان نقش داشته است.
۳۱. فرجالله صداقت
معاون مدیر کل زندانهای استان تهران و رئیس سابق بازداشتگاه اوین. زندانیان در دوران ریاست او بر اوین تحت شکنجه قرار می گرفتند. او در موارد متعدد زندانیان را تهدید کرده و تحت فشار گذاشته است.
۳۲. محمدعلی زنجیرهای
معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان زندانهای ایران. مسئول بدرفتاری با زندانیان و محروم کردن آنها از حقوقشان. او دستور انتقال بسیاری از زندانیان را به سلول انفرادی صادر کرده است.