نام و نام خانوادگی:

سید سعیدرضا عاملی رنانی

زندگی‌نامه:

سید سعیدرضا عاملی رنانی متولد ۱۳۴۰ در کرج است. او تحصیلات حوزوی، کارشناسی علوم اجتماعی گرایش پژوهش‌گری، کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی ارتباطات از کالج دانشگاهی دوبلین و دکترای جامعه‌شناسی ارتباطات از رویال هالووی دانشگاه لندن دارد.

مسئولیت‌ها:

 –عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اوایل انقلاب تا احتمالا سال ۱۳۶۰

– قائم‌مقام تیپ «امام صادق» در لشکر «سیدالشهدا» در زمان جنگ ایران و عراق

– موسس و رئیس مؤسسه مطالعات اسلامی لندن از ۱۲ دی‌ ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۷

–عضو هیئت امنای کالج اسلامی مطالعات پیشرفته لندن از ۱۲ دی‌ ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۳

– عضو پژوهشی گروه مطالعات آمریکایی و کانادایی دانشگاه بیرمنگام از ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸

– موسس و عضو هیئت امنای مؤسسه اسلامی حقوق بشر لندن از ۱۳۷۶ تا کنون

-عضو کمیته بین‌المللی مطالعات جهانی لندن از ۱۳۸۱ تا کنون

-عضو شورای پژوهشی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از ۱۳۸۹ تا کنون

– مدیر مسئول فصلنامه مطالعات جهان از ۱۳۸۹ تا کنون

– رئیس انجمن علمی مطالعات جهان دانشگاه تهران از ۱۳۹۰ تا کنون

– عضو شورای عالی نظارت بر توسعه شهر تهران از ۱۳۹۰ تا کنون

– عضو شورای پژوهشی وزارت امور اقتصادی و دارایی از ۱۳۹۲ تا کنون

– عضو در شورای راهبردی فناوری اطلاعات وزارت علوم از ۱۳۹۲ تاکنون

– استاد گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی

– معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دانشگاه تهران از ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ تا ۱۱ بهمن ۱۳۹۴

– رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران از ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ تا کنون

– عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی از ۱۴ شهریور ۱۳۹۴ تا کنون

– عضو کمیته برنامه علمی فضای مجازی و فناوری اطلاعات دانشگاه بهشتی از ۱۳۹۵ تا کنون

– عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از ۱۲ دی ۱۳۹۷ تا کنون

– دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از ۱۲ دی‌ ۱۳۹۷ تا کنون

برخی از موارد نقض حقوق بشر:

مشارکت در کنترل، سانسور، فیلترینگ و تعقیب کاربران فضای مجازی

سعیدرضا عاملی از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی است. او در این مقام در کنترل، سانسور، فیلترینگ و تعقیب کاربران فضای مجازی و نقض گسترده حقوق شهروندان نقش داشته است.

شورای عالی فضای مجازی به عنوان نهادی فرادستگاهی مسئولیت سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری‌های کلی نظام و همچنین نظارت، کنترل و سانسور در فضای مجازی در ایران را بر عهده دارد. این شورا در نقض آزادی بیان از سوی جمهوری اسلامی مشارکت موثر داشته است.

 مصوبه «سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام‌رسان‌های داخلی» شورای عالی فضای مجازی در زمان عضویت سعیدرضا عاملی در این شورا تصویب شد. در این مصوبه درباره پیام‌رسان‌های اجتماعی مانند تلگرام و واتس‌اپ بر«ذخیره‌سازی» و «پردازش داده‌های مرتبط با فعالیت پیام‌رسان» در داخل کشور تاکید شده‌ است. در بخش دیگری از این مصوبه بر تعقیب کاربران فضای مجازی تاکیده شده است: «مسئولیت اقدامات کاربران در شبکه‌های اجتماعی به عهده خود کاربران است و ارائه دهنده خدمت پیام‌رسان موظف به همکاری با مقامات است.»

نقض حقوق زنان با تدوین سند حجاب و عفاف

سعیدرضا عاملی در مقام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب کلیات سند حجاب و عفاف در نقض گسترده حقوق زنان نقش دارد.

جلسه ۵ تیرماه ۱۳۹۸این شورا، به دبیری سعیدرضا عاملی، به بررسی سند حجاب و عفاف اختصاص داشت. او در این جلسه مسئولیت و مشارکت‌های اجتماعی و مردمی در قبال موضوع حجاب و عفاف را مهم دانسته و  گفته بود که تضعیف عفاف و حجاب در ادامه «جنگ اقتصادی، امنیتی و سیاسی» است. این سند در بر گیرنده و تکمیل‌کننده سه مصوبه گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره حجاب و عفاف است.

سه مصوبه گذشته در راستای نظارت و کنترل هرچه بیشتر بر حجاب زنان وضع شده است و نقض آشکار حقوق آن‌ها به شمار می‌آید. در دو مصوبه اول بر «نظارت بر رعایت حجاب و عفاف» در سازمان‌های دولتی و عمومی و «احیاء امر به معروف و نهی از منکر» درباره «حجاب و عفاف» تاکید شده است. سومین مصوبه این شورا نیروی انتظامی را به تذکر و برخورد قانونی با اتحادیه‌ها و صنوف، افراد «بدحجاب در اماکن عمومی شهر و در هنگام رانندگی»، نظارت و کنترل بر وضعیت اماکن تفریحی و عمومی و به‌کارگیری «زنان مجرب» در دستگیری «زنان متخلف» و تحویل‌دادن آن‌ها به مراکز امنیتی و جلوگیری از «بازتاب منفی آن در بین مردم» ملزم کرده است.