نام و نام خانوادگی:
سید حسن فیروزآبادی
زندگینامه:
حسن فیروز آبادی متولد ۱۳۳۰ در روستای مال آباد مشهد، دارای مدرک دکترای دامپزشکی است.
_ مسوول هیئت واگذاری زمین شمال خراسان
_ فارغالتحصیل از دانشگاه مشهد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران
_ مسئول جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۰ با حکم محمدعلی رجایی
_ عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی کشور در سال ۱۳۶۱ با حکم نخست وزیر سابق
_ معاون امور دفاعی نخست وزیر در سال ۱۳۶۴
_ جانشین نخست وزیر در قرار گاه خاتم الاانبیاء
_ مسئول ستاد امداد و درمان جنگ
_ مسئول امور پناهگاهها و دفاع غیر عامل و پدافند ش. م. ه.
_ دبیر کمیسیون مهندسی صنعتی جنگ دولت و مسوول کمیته ساخت موشک زمین به زمین
_ مسئول کمیته تحقیقات مهندسی صنعتی جنگ و صدها طرح صنعتی و موشکی
_ جانشین رئیس ستاد فرماندهی کل قوا
_ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سال ۱۳۶۸ تا ۸ تیر ۱۳۹۵
_ عضو شورای عالی امنیت ملی از بدو تأسیس تا کنون
_ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از ۱۳۷۵ تا کنون
ـ مشاور عالی فرماندهی نظامی رهبر جمهوری اسلامی ایران از ۸ تیر ۱۳۹۵ تا کنون
موارد نقض حقوق بشر ( به ترتیب زمان وقوع):
نقض آزادیهای فردی و اجتماعی شهروندان بهایی و محرومیت آنان از حقوق اقتصادی خود
در سال ۱۳۸۴ از سوی فرماندهی کل ستاد نیروهای مسلح نامهای «خیلی محرمانه» به بسیاری از نهادهای نظامی و امنیتی کشور ازدر سال ۱۳۸۴، سیدحسن فیروزآبادی فرمانده وقتِ کل ستاد نیروهای مسلح نامهای «خیلی محرمانه» به بسیاری از نهادهای نظامی و امنیتی کشور از جمله وزارت اطلاعات، فرمانده کل سپاه پاسداران، فرمانده نیروهای مقاومت بسیج سپاه پاسداران، فرمانده نیروی انتظامی و … ارسال داشت. در این نامه با استناد به دستور آیت الله خامنهای، از کلیه این نهادها میخواهد، «…گزارش جامع و کاملی از کلیه فعالیتهای این فرقه [بهائیان] (اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) جهت شناسایی کلیه افراد این فرقه تهیه و به ستاد نیروهای مسلح ارسال دارند.»
این دستورالعمل، به روشنی اختیاراتِ کاملی را به نهادهای نظامی و امنیتی کشور برای تحدید، نقض و کنترل آزادیهای فردی و اجتماعی قانونیِ بهائیان، اعطا داشتهاست که منع از کسب و کار و داشتن شغل از مصادیق بارز نقض این حقوق بودهاست.
سرکوب معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸
سیدحسن فیروز آبادی به عنوان رئیس کل ستاد نیروهای مسلح و همچنین عضو شورای عالی امنیت ملی، مشارکت موثری در سرکوب معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ داشتهاست. ۱۱ دی ۱۳۹۲، او در «همایش سیاستگذاری نیروهای مسلح » با تاکید بر خائن بودنِ معترضان به نتایجِ انتخابات ۸۸ گفت:
«فتنه سال ۸۸ [حوادث پس از انتخاب ۸۸] از پیش طراحی شده بود و از شش ماه قبل فتنهگران مشغول برنامهریزی و سازماندهی بودند. اقدامات آنها مبتنی بر ارتباطات مستمر با دشمن و جهتگیری براندازان هم حذف انقلاب اسلامی، نهضت امام راحل(ره) و فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) بود. بنابراین فتنهگران شیطان محور، خادم دشمن و خائن به اسلام، انقلاب، امام و ولایت فقیه بودند.»
قرار گرفتن در لیست تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا و وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا
اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۱۸ مهر ۱۳۹۰ (۱۰ اکتبر ۲۰۱۱)، سیدحسن فیروزآبادی را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته اند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی های این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد.
بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا، سیدحسن فیروزآبادی به دلیلِ «هدایت و نظارت» بر نیروهای نظامی سرکوبگر پس از انتخابات ۱۳۸۸، « اعمال خشونت» و « سرکوب بیرحمانه » معترضان، توسط نیروهای تحت امرش تحریم شدهاست.
وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا، نیز در آذر ۱۳۹۱، با اشاره به مسئولیت سیدحسن فیروزآبادی به عنوان عالیترین مقام نظامی در هدایتِ نیروهای نظامی سپاه و بسیح در «سرکوب خشونتبارِ اعتراضاتِ پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸»، «بدرفتاری با زندانیان سیاسی» و «حمله به کوی دانشگاه تهران در ۱۸ تیر ۱۳۸۸»، او را در لیست تحریمهای حقوق بشری خود قرار داد.
بر اساس این تحریم، داراییهای احتمالی سیدحسن فیروزآبادی در آمریکا توقیف و از ورود او به این کشور جلوگیری میشود. همچنین شهروندان ایالات متحده، حق هیچگونه معاملهای با او نخواهند داشت.
*آخرین به روز رسانی: ۱۸ آبان ۱۳۹۶*