نام و نام خانوادگی:
محمدعلی رامین
زندگینامه:
محمدعلی رامین متولد بهمن ۱۳۳۲ دزفول است. او فارغالتحصیل دوره تخصصی کالج، آموزش فنی ـ حرفهای از دانشگاه فنیکارلسروهه و دانشگاه فنی کلاوستال آلمان است.
مسئولیتها:
دبیر کل جمعیت دفاع از اقلیتهای مسلمان در غرب
پایهگذار هستههای فداییان ولایت
دبیرکل بنیاد جهانی هولوکاست
مدیر مسئول ماهنامه امامت
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
مشاور رئیس سازمان صدا و سیما
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
مشاور مطبوعاتی محمود احمدینژاد در دولت نهم احتمالا از سال ۱۳۸۵ تا مرداد ۱۳۸۸
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم از ۱۰ آبان ۱۳۸۸ تا ۲۹ آذر ۱۳۸۹
موارد نقض حقوق بشر:
محمدعلی رامین به عنوان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت احمدینژاد در سانسور مطبوعات و توقیف روزنامهها و برخورد و بازداشت روزنامهنگاران مسئول است.
محمدعلی رامین در حدود ۱۳ ماه حضور به عنوان معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم مسئول ۹ لغو امتیاز، ۱۵ توقیف و ۶۱ تذکر کتبی به نشریات است. دوره یکساله معاونت وی با ثبت رکورد جدیدی در توبیخ و توقیف مطبوعات منتقد دولت در تاریخ ایران همراه بود. با وجود این، وی در مصاحبهای با روزنامه شرق، بستن روزنامهها را یک دروغ بزرگ خواند و مدعی شد که برخوردی دوستانه با روزنامهنگاران داشته است
به عنوان نمونه در ۱۱ آبانماه ۱۳۸۸، نخستین جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات با حضور محمدعلی رامین برگزار شد. در این جلسه، امتیاز روزنامه «سرمایه» لغو شد. دلیل لغو امتیاز این روزنامه، تخلفات مکرر از مفاد ماده ۹ قانون مطبوعات اعلام شد.
در دوم آذرماه ۱۳۸۸ هیئت نظارت بر مطبوعات به روزنامههای «همشهری» و «خبر» به علت درج مطالب مغایر با قانون مطبوعات، تذکر کتبی ارسال و موضوع برای رسیدگی قانونی، به مرجع قضایی ارجاع شد. در این روز همچنین نشریه «بهار» بروجرد توقیف شد که در گزارش رسمی منتشرشده از سوی دبیرخانه هیئت نظارت بر مطبوعات، نامی از آن برده نشده است.
در ۱۴ دیماه ۱۳۸۸ هیئت نظارت بر مطبوعات، به شش روزنامه «جمهوری اسلامی»، «فرهنگ آشتی»، «آرمان روابط عمومی»، «کارون»، «آفتاب یزد» و «اعتماد» و همچنین هفتهنامه «پنجره» تذکر داد.
در ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ هیئت نظارت بر مطبوعات پروانه هفتهنامه سراسری «ایراندخت» و نشریه استانی «سینا» را لغو کرد و به توقیف روزنامه «اعتماد» رأی داد. در ۲۳ فروردینماه ۱۳۸۹ نشریه «سرو» متعلق به منطقه ابرکوه توقیف شد.
در ۲۴ خرداد ۱۳۸۹ هیئت نظارت بر مطبوعات به شش نشریه تذکر داد. روزنامههای «آفتاب یزد»، «وطن امروز»، «جمهوری اسلامی»، «پول» و هفتهنامه «بصیرت جوانان» از هیئت نظارت بر مطبوعات تذکر گرفتند. در ۳۱ خرداد ۱۳۸۹ مجوز فصلنامه «فرهنگ آموزش» بهدلیل انتشار مطالب مخالف موازین اسلامی لغو شد و ماهنامه «فردوسی»، هفتهنامه «رودکی» و ماهنامه «گلستانه» تذکر گرفتند.
قرار گرفتن در لیست تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا در ۴ فروردین ۱۳۹۱ هفده مقام ایرانی از جمله محمدعلی رامین را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشتهاند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. داراییهای این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد. براساس بیانیه اتحادیه اروپا، محمدعلی رامین، به سانسور مطبوعات و داشتن مسئولیت مستقیم در توقیف چند روزنامه و برخورد و بازداشت روزنامهنگاران متهم است.
*آخرین بهروزرسانی: ۲۵ خرداد ۱۳۹۷*