نام و نام خانوادگی:
اسدالله جعفری
زندگینامه:
از پیشینه و تحصیلات اسدالله جعفری اطلاعی در دست نیست.
ـ معاون دادستان قم
ـ دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران و دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با جرائم خاص مازندران از اردیبهشت ۱۳۸۶ تا ۱۹ آذر ۱۳۹۶
ـ رئیسکل دادگستری خراسان شمالی از ۱۹ آذر ۱۳۹۶ تا کنون
موارد نقض حقوق بشر:
اسدالله جعفری بهعنوان دادستان عمومی و انقلاب استان مازندران در صدور و اجرای احکام اعدام، قطع عضو، تضییع و نقض حقوق شهروندان بهائی نقش موثری داشته و مرتکب نقض حقوق بشر شدهاست.
اسدالله جعفری، همچنین بهعنوان رئیسکل دادگستری خراسان شمالی در سرکوب اعتراضات دی ماهِ ۱۳۹۶ نیز مشارکت جدی داشتهاست.
ـ اجرای احکام اعدام
موارد متعددی از احکام اعدام، هنگام تصدی اسدالله جعفری بر دادستانی ساری، اجرا شدهاست:
ـ اجرای حکم اعدام سه زندانی در زندان ساری
ـ اجرای حکم اعدام دو زندانی در زندان ساری
ـ اجرای حکم اعدام سه زندانی در زندان ساری
ـ اجرای حکم اعدام دو زندانی در زندان ساری
ـ اجرای حکم اعدام یک زندانی در زندان ساری
اسدالله جعفری، ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۰، در حاشیه اجرای حکم اعدام دو زندانی، بر ضرورت اجرای مجازات اعدام تاکید کرد و گفت:«دستگاه قضایی به عنوان بخش مهمی از حاکمیت به حکم قانون و بر اساس مطالبات مردم به وظایف قانونی خود قاطعانه عمل خواهد کرد. »
ـ دستگیری و نقض حقوق شهروندان بهائی بهدلیل باورهای مذهبی
دستگیری بهائیان بهدلیل باورهای مذهبی، عدم رعایت استانداردهای حقوقی منصفانه در مورد آنان از زمان شروع تحقیقات، بازداشت، تفتیش منازل و مراحل دادرسی ناعادلانه واقدامات فراقانونی از جمله موارد نقض حقوق بشر است که در زمان دادستانیِ اسدالله جعفری بر شهروندان بهائی، از جمله فاران خوان یغما، عنایت الله سنایی، وجیه الله میرزا گلپور، سارا محبوبی، مسعود عطائیان و سهیلا .مطلبی تحمیل شدهاست
ـ اجرای مجازات قطع دست
در ۸ بهمن ۱۳۹۱، حکم قطع چهار انگشت دست یک زندانی در زندان شهر ساری اجرا شد. پس از آن اسدالله جعفری طی مصاحبهای گفت که مجازات قطع عضو، جنبه بازدارندگی دارد.
علیرغم امضای میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی توسط ایران، جمهوری اسلامی همچنان مجازاتهای خشن و غیر انسانی قطع عضو را اجرا میکند.
براساس ماده هفت میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، هیچکس را نمیتوان مورد آزار و شکنجه، مجازاتها یا رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی و یا خوار کننده قرار داد.»
ـ سرکوب معترضان پس از اعتراضات دی ماهِ ۱۳۹۶
در ۱۹ دی ۱۳۹۶، اسدالله جعفری بهعنوان رئیس دادگستری استان خراسان شمالی، پس از آنکه از دستگیری ۱۷ تن پس از اعتراضات دی ۹۶ خبر داد، به صراحت اعلام کرد که برخی از آنان بهدلیل فعالیت در «شبکههای مجازی» دستگیر شدهاند. جعفری این معترضان را «لیدرهای اصلی اغتشاشات» نامید و وعده بر خورد قاطع قضائی با آنان را داد.
ـ قرار گرفتن در لیست تحریمهای حقوق بشری
اتحادیه اروپا طی تصمیمی در اسفند ۱۳۹۱، اسدالله جعفری را به دلیل نقش موثر در نقض حقوق شهروندان ایرانی، در فهرست تحریمهای حقوق بشری قرار دادهاست .
بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا ، اسدالله جعفری بهعنوان دادستان مازندران، بهدلیل «دستگیریهای غیرقانونی» و «نقض حقوق بهائیان» و «زندانی کردن آنان در سلولهای انفرادی »، تحریم شدهاست.
*آخرین به روز رسانی: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶*