Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/justice4iran.org/public_html/persian/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
ازدواج بیش از ۳۰ هزار دختربچه زیر ۱۵ سال در ایران – Justice for Iran

14628_L16x9

من و تو: پیرو انتشار خبر خطر اعدام راضیه ابراهیمی که در پی ازدواج اجباری در سن ۱۴ سالگی، مرتکب قتل شوهرش شده و ابراز نگرانی فعالان حقوق بشر و نامه آنها به کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ناوی پیلای نسبت به اعدام او ابراز نگرانی کرد.

این خبر درحالی منتشر می شود که بیش از یک سوم نو عروسان ایرانی که بین ۱۳۸۵ و ۱۳۹۱ ازدواج کرده اند کمتر از ۱۹ سال سن داشته اند و آمار ازدواج دختربچه‌های زیر ۱۵ سال در بین همین سال‌ها رشد صعودی داشته است.

طبق تحقیقات “عدالت برای ایران”، بیش از پنج در صد از زنانی که در ۹ ماه نخست سال ۱۳۹۲ ازدواج کرده اند زیر ۱۵ سال داشته اند و بیش از ۳۰ هزار دختربچه زیر ۱۵ سال  در ۹ ماه اول ۱۳۹۲ به ازدواج داده شده‌اند.

این در حالیست که بر اساس قوانین بین‌المللی که ایران متعهد به اجرای آن است، افراد زیر ۱۸ سال کودک محسوب می شوند. با وجود اینکه تقسیم‌بندی سنی آماردهی رسمی ایران مشخص نمی‌کند که چه تعداد ازاین دختربچه‌ها زیر ۱۸ سال داشته و چه تعدادی بین ۱۸ تا ۱۹ بوده‌اند٬ بالا بودن رقم دخترانی که زیر سن ۱۹ سال ازدواج می‌کنند٬ هشداری برای دقیق شدن در این زمینه است.

کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوازدهم تیرماه جاری در حاشیه اجلاس ۵+۱ در وین٬ گفت که نگرانی درباره وضعیت حقوق بشر ایران هم باید در مذاکرات با کشورهای ۱+۵ گنجانده شود. او پیش از این نیز در سوم تیر ماه جاری  در بیانیه‌ای، خواهان لغو اعدام راضیه ابراهیمی شده بود.

راضیه ابراهیمی که در ۱۴ سالگی تن به ازدواج اجباری و زودهنگام داد و در ۱۵ سالگی نخستین فرزندش را به دنیا آورد٬ پس از آنکه بارها در معرض خشونت فیزیکی و روانی شوهرش قرار گرفت٬‌ در سن ۱۷ سالگی مرتکب قتل او شد. این زن ۲۱ ساله که یک‌بار حکم اعدامش به دلیل ارتکاب قتل در سن زیر ۱۸ سال متوقف شده٬‌ هم‌اکنون در معرض خطر جدی اعدام قرار دارد.