
دادگاه رسیدگی به اتهامات حمید نوری، معاون دادستان زندان در گوهردشت در دهه شصت در ارتباط با کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، در استکهلم سوئد آغاز شد.
همزمان، شماری از خانوادههای دادخواه قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷و گروهی از مخالفان جمهوری اسلامی در مقابل محل برگزاری این دادگاه تجمع کردند. حمید نوری که ۶۰ سال دارد، با دو اتهام اصلی قتل و جنایت جنگی روبروست. لادن بازرگان که برادرش از زندانیانی است که در سال ۱۳۶۷ در زندان گوهردشت اعدام شدند، امروز در این دادگاه حضور داشته است. به گفته او، دادستانی دادگاه نام دهها قربانی کشتار ۱۳۶۷ را بعد از ۳۳ سال در یک دادگاه بینالمللی با «صدای بلند» خواند.
مهمترین بخش اولین جلسه دادگاه حمید نوری، به قرائت کیفرخواست از سوی دادستان اختصاص داشت. دادستان سوئدی پرونده شمار قربانیان کشتار ۱۳۶۷ را بسیار بیشتر از تعدادی که حمید نوری بر اساس آن محاکمه میشود، دانسته است. به گفته او تعداد زیادی از خانوادههای قربانیان در ایران زندگی میکنند و از ترس اقدامات تلافی جویانه جمهوری اسلامی در دادگاه شرکت نکردهاند. بنابر کیفرخواست، جمهوری اسلامی باید از قوانین کنوانسیون ژنو در مورد زندانیان پیروی میکرده و حق نداشته که آنان را به قتل برساند.
لادن بازرگان در ادامه از رد اتهامات وارده توسط تیم وکلای حمید نوری خبر داده و درحساب توییتر خود نوشته است:« برای جنایات جنگی، آنها استدلال میکنند که حمله مجاهدین به شهرهای مرزی ایران یک جنگ بینالمللی نبوده، بنابراین تحت قوانین کنوانسیون ژنو قرار نمیگیرد. در اتهام دوم، قتل برای چپها، [تیم] دفاع [حمید نوری] استدلال کرد که چنین حکمی (فتوا) داده نشده.»
در مرداد و شهریور سال ۱۳۶۷، چندین هزار زندانی سیاسی در ایران، با فتوای روحالله خمینی و تصمیم مقامات قضایی و اطلاعاتی اعدام و مخفیانه در گورهای جمعی یا بینام و نشان دفن شدند.
بر اساس شهادتهای متعدد زندانیان سیاسی حمید نوری در زمان قتلعام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ با نام مستعار «حمید عباسی» دادیار زندان گوهردشت بوده است. او در آبان ماه ۱۳۹۸ پس از ورود به فرودگاه استکهلم در سوئد بازداشت شد. انتظار میرود محاکمه حمید نوری تا بهار سال آینده ادامه پیدا کند.