نام و نام خانوادگی:
حسین همدانی
حسین همدانی در ۲۴ آبان ۱۳۲۴ در آبادان متولد شد و در ۱۶ مهر ۱۳۹۴ در حلب کشته شد
-بنیانگذار و عضو سپاه همدان و کردستان
مسئولیتها در زمان جنگ هشتساله
-فرمانده لشکر ۳۲ انصارالحسین استان همدان
-فرمانده لشکر ۱۶ قدس استان گیلان
-معاونت عملیات قرارگاه قدس
مسئولیتها پس از جنگ
-فرمانده قرارگاه نجف اشرف
-فرمانده لشکر ۴ بعثت
-رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران
–جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج سپاه (دو دوره) از ۲۳ تیر ۱۳۸۷
-مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
-جانشین سازمان بسیج مستضعفان
-عضو هیئت امنای هیات رزمندگان
–بنیانگذار و فرمانده سپاه محمد رسولالله تهران از ۲۰ آبان ۱۳۸۸ تا ۳ دی ۱۳۹۰
-فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسولالله
-مستشار نظامی در دمشق
-فرمانده قرارگاه امام حسین تا هنگام مرگ (۱۶ مهر ۱۳۹۴)
موارد نقض حقوق بشر:
سرکوب دانشجویان در ۱۸ تیر ۱۳۷۸
حسین همدانی در زمان وقایع سال ۱۳۷۸ جانشین نیروی مقاومت بسیج و فرمانده لشکر محمد رسولالله بود که در سرکوب خشونتبار دانشجویان در حوادث ۱۸ تیر نقش موثر داشته است. همدانی از امضاکنندگان نامهای بود که تعدادی از فرماندهان سپاه در روزهای پس از وقایع ۱۸ تیر ۱۳۷۸ خطاب به سید محمد خاتمی، رئیسجمهوری وقت ایران، نوشتند و گفتند که کاسه صبرشان به پایان رسیده است و تحمل بیش از آن را در صورت عدم رسیدگی (کنترل ناآرامیها)، بر خود جایز نمیبینند و وارد عمل خواهند شد.
او در باره وقایع سال ۱۳۷۸ گفته بود: «وزارت اطلاعات ما در فتنه ۷۸ آسیب جدی دید. در آنجا با توجه به اتفاقی که در وزارت اطلاعات رخ داد، قتلهای زنجیرهای که در روزنامهها و رسانهها مطرح شد. در بخشی از آن، انگشت اتهام را به سمت وزارت برده شد و در نهایت به حادثه سعید امامی کشیده شد که بنده معتقدم ایشان از آن اتهام مبراست. من ایشان را میشناسم. ایشان فردی مؤمن بود. اینچنین یک انشقاق در وزارت رخ داد و یکپارچگی وزارت اطلاعات خدشهدار شد و دستگاه اطلاعاتی ما را تضعیف کرد.»
سرکوب معترضان به انتخابات ۱۳۸۸
حسین همدانی به عنوان فرمانده لشکر محمد رسولالله در سرکوب معترضان به انتخابات ۱۳۸۸ به ویژه در حوادث عاشورای ۱۳۸۸ و بعد از آن نقشی اساسی داشته است.
حسین همدانی در سال ۱۳۸۸ فرمانده لشکر محمد رسولالله بود و در قرارگاه ثارالله فعالیت میکرد و در سرکوب و بازداشت خشونتبار معترضان بعد از انتخابات نقش موثری داشته است. او درباره حوادث بعد از انتخابات میگوید: «در فتنه ۷۸ بنده جانشین نیروی مقاومت بسیج بودم و تجربه آن حوادث را داشتم. این تجربه به من کمک میکرد. یک سابقهای در دو دوره در تهران داشتم در سالهای ۶۰ و ۶۱ در تشکیل لشکر حضرت رسول(ص)، در سال ۸۲ هم فرمانده لشکر تهران بودم. لذا کاملاً تهران را میشناختم و برآورد خوب اطلاعاتی از منطقه داشتم. با کار اطلاعاتی اقدامی انجام دادیم که در تهران صدا کرد. ۵ هزار نفر از کسانی که در آشوبها حضور داشتند ولی در احزاب و جریانات سیاسی حضور نداشتند بلکه از اشرار و اراذل بودند را شناسایی کردیم و در منزلشان کنترلشان میکردیم. روزی که فراخوان میزدند اینها کنترل میشدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند. بعد اینها را عضو گردان کردم. بعداً این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سروکار دارند را پای کار بیاوریم. یکی از اینها فردی بود به نام ستاری. این ستاری وقتی به جمعیت زد جانباز ۷۰ درصد شد و سال گذشته هم به شهادت رسید. وقتی که جلسه شورای تأمین استان تهران در شب عاشورا برگزار شد همه برآوردها این بود که فردا تهران آرام خواهد بود. برآورد من این بود که روز عاشورا اتفاقاتی در پیش خواهد بود. به همین خاطر دو بار دیگر درخواست جلسه فوقالعاده دادیم و جلسه تشکیل شد و آمادهباش اعلام کردیم. همه سینماهای تهران را اجاره کردم. تمام مدارس و حسینیهها را در اختیار گرفتیم. بچهها با لباس مشکی در میدان حضور داشتند. نزدیک به ۳۰ هیئت را هم که با من مرتبط بودند را هم آماده کردیم و گفتم دستهها را به سمت میدان دانشگاه بیاورید. در روز عاشورا همین سه گردان غائله را جمع کردند. همدانی درباره میرحسین موسوی و مهدی کروبی گفته بود : «آنها متهمان اصلی این ماجرا هستند و حداقل مجازاتشان اعدام است.»
نیروهای بسیجی روز ۲۳ خردادماه ۱۳۸۸ و به درخواست فرمانده نیروی انتظامی ایران برای کنترل پایتخت ایران فراخوانده شدند و پس از آن در هماهنگی با لشکر محمد رسولالله به کار خود ادامه داد. حسین همدانی در ۱۸ تیرماه سال ۱۳۸۸ با تایید نقش بسیج در سرکوب اعتراضات پس از انتخابات و دستگیریهای گسترده گفته بود: «آنقدر اطلاعات و اعتراف از اغـتـشاشگران به دست آمده که اگر تا مدتها همه رسانهها بسیج شوند، نمیتوان تمام این اعترافات را به مردم انتقال داد.» وی میرحسین موسوی و کروبی را به «داشتن ستاد انقلاب مخملی و وارد کردن سیستم مخابراتی پیشرفته از دوبی و شنود مسائل امنیتی» متهم کرده بود.
قرار گرفتن در لیست تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا در ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳ آوریل ۲۰۱۱)، ۳۲ مقام ایرانی از جمله حسین همدانی را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشتهاند از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه داراییهای این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد. بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا حسین همدانی در مقام فرماندهی لشکر محمد رسولالله نقشی اساسی در سرکوب معترضان به انتخابات ۱۳۸۸ به ویژه حوادث عاشورای ۱۳۸۸ و بعد از آن داشته است.
*آخرین بهروزرسانی: ۷ تیرماه ۱۳۹۷*