نام و نام خانوادگی:

سیدمحمود علوی

زندگی‌نامه:

سیدمحمود علوی متولد سال ۱۳۳۳ در شهر لامِرد (در استان فارس)، تحصیلات حوزوی دارد.

مسئولیت‌ها:

ـ  نماینده ستاد مرکزی انقلاب اسلامی در جنوب فارس در سال  از ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۸

ـ   نماینده دفتر  روح‌الله خمینی در لامرد از ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹

 ـ  نماینده دوره‌های اول، دوم، چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی

ـ  مخبر و سخنگوی کمسیون شوراها و امور داخلی، کمیسیون خاص وظیفه عمومی، کمسیون خاص وظایف و اختیارات ریاست جمهوری در دوره‌های اول و دوم مجلس شورای اسلامی

  ـ  نایب رئیس کمسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی (دوره چهارم)

ـ  نایب رئیس کمسیون‌های سیاست خارجی و آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی (دوره پنجم)

ـ   رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و کویت در مجلس ( دوره‌های چهارم و پنجم )

ـ   رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و مراکش در مجلس (دوره پنجم )

ـ   معاونت نظارت و بازرسی و معاونت روابط عمومی و تبلیغات سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سال‌های ۶۸ تا ۷۰
ـ رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با حکم سیدعلی خامنه‌ای  از سال ۱۳۷۹ تا سال ۱۳۸۸

ـ  نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری

ـ وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی از مرداد ۱۳۹۲ تا کنون

موارد نقض حقوق بشر:

 وزارت اطلاعات تحت هدایت سیدمحمود علوی، در دستگیری و شکنجه منتقدان جمهوری اسلامی، اقلیت‌های مذهبی و هم‌چنین سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز نقش موثری داشته و مسئول است.

ـ بازداشت، سرکوب و شکنجه کارگران معترض 

ماموران وزارت اطلاعات، تحت امر سیدمحمود علوی، در بازداشت و شکنجه کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه نقش کلیدی داشته‌اند.

در چهاردهم دی ماه ۱۳۹۷، اسماعیل بخشی  از نمایندگان کارگران هفت تپه در حساب اینستاگرام خود نوشت که در زندان مورد شکنجه واقع شده است. او در این یادداشت از محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی خواسته تا در یک برنامه تلویزیونی به پرسش‌هایش درباره شکنجه پاسخ بدهد و در بخشی از آن نوشته است:«در روزهای اول بدون دلیل یا هیچ حرفی تا سر حد مرگ مرا شکنجه و زیر مشت و لگد گرفتند که تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمی‌توانستم تکان بخورم و آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجر آور بود.»

موج تازه اعتراضات مسالمت‌آمیز کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم دریافت چهار ماه حقوق و مطالبات قانونی و هم‌چنین نحوه مدیریت این شرکت در آبان ۹۷ آغاز شد. نخستین اعتراضات کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در سال ۸۴ به دلیل عدم دریافت سه ماه دستمزد انجام شد. مشکلات این شرکت که قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر در ایران است، پس از واگذاری به بخش خصوصی در سال ۹۴ تشدید شد و اعتراضات متعدد کارگران را به دنبال داشته است.

ـ بازداشت و سرکوب شهروندان بهائی  

وزارت اطلاعات تحت هدایت سیدمحمود علوی ، بازداشت‌های وسیع شهروندان بهائی را به دلیل باور مذهبی آنان در دستور کار خود داشته است. از جمله این بازداشت‌ها می‌توان به بازداشت ۱۷ شهروند بهایی در سه شهر بهارستان، شیراز و کرج در ظرف کمتر از یک‌ماه اشاره کرد.

ـ آزار و اذیت فعالان مدنی و خانواده‌های آنان

رضا خندان، به‌دلیل اعتراض به بازداشت همسرش، نسرین ستوده  و اطلاع رسانی درباره این موضوع، در شهریور ۱۳۹۶  توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. پیش‌ از آن، نسرین ستوده، وکیل دادگستری، به دلیل بر عهده گرفتن وکالت زنان معترض به حجاب اجباری در خرداد ۹۷ بازداشت شده بود.

ـ سرکوب اعتراضات دی ۹۶ 

در اعتراضات سراسری هفتم دی تاهفدهم دی ۱۳۹۶، وزارت اطلاعات، دستگیری دانشجویان، معترضان و افرادی که تصاویر این اعتراضات را رسانه‌ای می‌کردند را انجام داد.

هم‌زمان با اعتراضات سراسری (۷ دی ۱۳۹۶)، وزارت اطلاعات ده‌ها تن از فعالان دانشجویان منتقد را دستگیر کرد. پروانه سلحشوری، نماینده مجلس در ۱۵ دی ۱۳۹۶ طی گفت‌وگویی با تارنمای خبری «جامعه نو» گفت وزارت اطلاعات متولی دستگیری ۹۰ تن از دانشجویان در جریان اعتراضات دی‌ماه ۱۳۹۶ است.

وزارت اطلاعات در ۲۰ دی ۱۳۹۶ طی بیانیه‌ای،  به تشریح فعالیت‌های این وزارت‌خانه در راستای برخورد و سرکوب اعتراضات سراسری پرداخت. در بخش‌هایی از این بیانیه آمده‌است:

«وزارت اطلاعات توانست با رصد اطلاعاتی و بهره‌گیری از گزارشات مردمی، برخی عوامل آشوب، اغتشاش، قتل و ضرب و شتم مردم و ماموران ناجا با سلاح سرد و گرم، تخریب و سرقت اموال عمومی و برهم‌زنندگان نظم و امنیت عمومی جامعه را دستگیر کند که به برخی از این اقدامات اشاره می‌شود:

ـ دستگیری شماری از تهییج و تحریک‌کنندگان مردم برای حضور در اغتشاشات در فضای مجازی در برخی استان‌ها

ـ دستگیری ارسال‌کنندگان تصاویر آشوب و اغتشاش به رسانه‌های ضد انقلاب خارج‌نشین از طریق فضای مجازی.»

هم‌چنین سارو قهرمانی، ۲۴ ساله، که در ۱۲ دی‌ماه ۱۳۹۶ در جریان اعتراضات، در سنندج و از سوی وزارت اطلاعات دستگیر و در بازداشت‌گاه وزارت اطلاعات جان سپرد. پیکر او ۱۱ روز بعد، در ۲۳ دی‌ماه ۱۳۹۶ به خانواده‌اش تحویل داده شد.

فقط یک روز پس از انتشار خبر کشته‌شدن سارو قهرمانی، پدر او ، محمد قهرمانی در ویدئویی که از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد، با رد کشته‌شدن سارو در بازداشت‌گاه وزارت اطلاعات و گفت سارو از اعضای مسلح «حزب کومله» بوده و در یک درگیری مسلحانه کشته شده‌ است.

اظهارات تلویزیونی محمد قهرمانی، پدر سارو ، در شرایطی به‌ طور کامل تایید‌کننده گفته‌های محمد ابراهیم زارعی، فرماندار سنندج،  بود که بر اساس شهادت یکی از نزدیکانِ سارو، محمد قهرمانی تحت فشار شدید ماموران وزارت اطلاعات جلوی دوربین رفته‌ است؛ فشارهایی که هم‌چنان محمد قهرمانی را از انجام مصاحبه با رسانه‌ها باز می‌دارد.»

*آخرین به‌روزرسانی ۱۴ دی ۱۳۹۷*