نام و نام خانوادگی:
سید محمود ساداتی
سید محمود ساداتی متولد سال ۱۳۳۷ در شهر استهبان
– دادیاری دادسرای انقلاب اسلامی
– دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب پاسداران فارس
– معاونت دادستان نظامی و دادستان نظامی استانهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد
– رییس دادگاههای نظامی یک استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان
– رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استانهای فارس بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد تا سال ۱۳۸۶
ـ رییس شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز
ـ رییس دادگاه انقلاب شیراز از اسفندماه ۱۳۹۱ تا کنون
موارد نقض حقوق بشر:
نقض حقوق شهروندان بهایی
سید محمود ساداتی در مقام رییس شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز و رییس دادگاه انقلاب شیراز در محاکمه بهاییان و صدور احکام حبس برای آنها مسئول است.
براساس احکام صادره از سوی سید محمود ساداتی عدنان رحمتپناه ، شهروند بهایی، در اردیبهشت ۹۲ به اتهام «تبلیغ علیه نظام و تبلیغ دیانت بهایی» به یک سال زندان محکوم شد و فرهود یزدانی، شهروند ۱۸ ساله بهایی، در مردادماه ۱۳۹۳ به یک سال زندان محکوم شد. فرهود یزدانی در پی قرار جوانان شیرازی در شبکههای اجتماعی برای آببازی داخل پارک بعثت شیراز بازداشت شد و پس از تفتیش منزل به بازداشتگاه وزارت اطلاعات (پلاک ۱۰۰) منتقل شد.
قاضی ساداتی در تیرماه ۱۳۹۵ یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهایی، را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» به ۵ سال حبس تعزیری محکوم کرد. او روحیه نریمان و فرزاد دلارام، زوج بهایی ساکن شیراز، را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در گروهکهای غیرقانونی بهاییت» هر یک به پنج سال حبس تعزیری و نعمتالله بنگاله و نازنین بنگاله، شهروندان بهایی، را جمعا به ۱۰ سال حبس محکوم کرد.
صدور احکام حبس برای تجمعکنندگان پاسارگاد:
سید محمود ساداتی در مقام رییس شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز، با صدور احکام حبس برای تجمعکنندگان در تجمعات مسالمتآمیز پاسارگاد، مرتکب نقض حقوق بشر شده است.
در ۲۵ آذر ۱۳۹۵، در شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی ساداتی، برای ۷۴ نفر از بازداشتشدگان تجمع پاسارگاد، احکام حبس از یک تا هشت سال صادر شد. یک منبع مطلع، به سایت «حقوق بشر در ایران» گفته بود: «رئیس دادگاه انقلاب شیراز که حق دسترسی این بازداشتشدگان به وکیل را سلب کرده و با درخواست توبهنامه به آنها وعده آزادی داده بود، به طور شفاهی حکم را در زندان به آنها ابلاغ کرده است.»
هفتم آبانماه ۱۳۹۵، شمار زیادی برای بزرگداشت روزی که «روز کوروش» مینامند در پاسارگاد، آرامگاه بنیانگذار سلسله هخامنشی، در چند کیلومتری شیراز در استان فارس جمع شدند که نیروهای انتظامی و امنیتی تعداد زیادی از این تجمعکنندگان را دستگیر کردند.
قرار گرفتن در فهرست تحریمهای حقوق بشری ایالات متحده آمریکا
در تاریخ سوم مهر ماه ۱۳۹۹ (۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰) ایالات متحده، ساداتی را به خاطر نقشش در نقض شدید و گسترده حقوق بشر در مقام قاضی شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به فهرست تحریم های حقوق بشری خود اضافه کرد. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا در این باره آمده است «محمود ساداتی به خاطر نقش اش در پرونده هولناک نوید افکاری، جوان ورزشکاری که زندانی و وحشیانه به دست مقامات جمهوری اسلامی اعدام شد، مورد تحریم قرار گرفته است».
بر اساس این تصمیم سید محمود ساداتی از ورود به ایالات متحده منع و کلیه دارایی های وی در خاک آمریکا یا در اختیار شرکتها و بانکهای آمریکایی توقیف خواهد شد.
آخرین بهروزرسانی: ۵ مهرماه ۱۳۹۹