نام و نام خانوادگی:

حسین رحیمی

مسئولیت‌ها:

ـ جانشین فرمانده انتظامی استان مرکزی در سال‌های اولیه دهه ۸۰

ـ فرمانده انتظامی استان لرستان از تیر ۱۳۸۸ تا شهریور ۱۳۸۹

ـ رئیس پلیس راهور تهران از شهریور ۱۳۸۹ تا فروردین ۱۳۹۳

ـ فرمانده نیروی انتظامی استان سیستان و بلوچستان از فروردین ۱۳۹۳ تا ۱۷ مرداد ۱۳۹۶

ـ فرمانده نیروی انتظامی تهران از ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ تا کنون

موارد نقض حقوق بشر:

۱- سرکوب اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ 

نیروهای تحت امر حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی تهران، طی اعتراضات سراسری ۷ تا ۱۷ دی ۱۳۹۶ با به‌کارگیری روش‌هایی چون ضرب و شتم، شلیک گاز اشک‌آور و دستگیری معترضان، تجمعات اعتراضی مردم را سرکوب کردند.

در روز ۹ دی ۱۳۹۶، نیروی انتظامی پس از برخورد خشونت‌آمیز با معترضان در خیابان انقلاب تهران ( روبروی دانشگاه تهران)، به‌ دلیل سر دادن شعارهای حمایتیِ دانشجویان از معترضان، به دانشجویان دانشگاه تهران حمله و چند تن از آنان را مضروب و دستگیر کردند. هم‌چنین پلیس با شلیک گاز اشک‌آور به داخل دانشگاه تهران، باعث آسیب دیدن دانشجویان شد.

فقط ظرف سه روز،  از  ۹ دی تا ۱۱ دی ۱۳۹۶، حداقل ۴۵۰ نفر از معترضان در تهران از سوی نیروی انتظامی دستگیر شدند و از ۱۳ دی ۱۳۹۶، نیروی انتظامی تهران با حضور گسترده در خیابان‌ها  و برقراری جو به‌ شدت امنیتی، از برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز شهروندان تهرانی جلوگیری کرد.

۲- قتل معترضان و برخورد خشونت‌آمیز با آنان در جریان اعتراضات آبان ۱۳۹۸

حسین رحیمی در مقام فرمانده نیروی انتظامی تهران در قتل و سرکوب خشن معترضان در آبان ۱۳۹۸ مسئول است. نیروهای تحت امر او در استان تهران در بسیاری از مناطق به سوی معترضان آتش گشودند، بسیاری را به قتل رساندند و هزاران تن را مجروح و بازداشت کردند.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل در جریان اعتراضات آبان دهها تن  از مردم در استان تهران توسط نیروهای امنیتی و انتظامی کشته شدند.

در ۱۲ آذر ۱۳۹۸، رحیمی از بازداشت ۵۱ تن از معترضان خبر داد و گفت:«روند شناسایی سایر افرادی که در اغتشاشات دست داشته اند ادامه دارد.»

پس از آغاز اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم در ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ در پی افزایش نابهنگام قیمت بنزین، نیروهای امنیتی و انتظامی با خشن‌ترین حالت ممکن با معترضان برخورد کردند؛ دهها تن را به قتل رساندند، صدها نفر را مجروح  و هزاران معترض را بازداشت کردند. همزمان با سرکوب‌ معترضان، اینترنت در ایران قطع و یا دچار اختلالات جدی شد. عدم دسترسی مردم به اینترنت، سرکوب معترضان را تسهیل کرد و موجب شده تا دهها تن در سکوت و بی‌خبری قتل عام شوند.

بر اساس آخرین گزارش سازمان عفو بین‌الملل، دست کم ۳۰۴ تن در جریان اعتراضات آبان به دست نیروهای امنیتی و انتظامی به قتل رسیده‌اند. از سوی دیگر در نهم آذرماه ۹۸ حسین نقوی حسینی، نماینده مجلس، از بازداشت حدود هفت هزار نفر از معترضان خبر داد.

*آخرین به‌روزرسانی ۲۱ آذر ۱۳۹۸*