
نام و نام خانوادگی:
غلامرضا سلیمانی فارسانی
غلامرضا سلیمانی فارسانی متولد ۱۳۴۳ شهر فارسان در چهارمحال و بختیاری است. او کارشناسی رشته تاریخ، فارغالتحصیل دوره فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دانشجوی دکتری تاریخ ایران دوره اسلام است.
فرمانده گردان خطشکن امام سجاد
فرمانده تیپ قمر بنیهاشم
فرمانده نیروی مقاومت بسیج استان لرستان از ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۰
فرمانده ارشد تیپ ۵۷ ابوالفضل استان لرستان از ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۰
فرمانده لشکر ۱۹ فجر فارس از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳
فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵
فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین از ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷
فرمانده سپاه استانی صاحبالزمان اصفهان از اول فروردین ۱۳۸۵ تا تیر ۱۳۹۸
رئیس سازمان بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ۱۱ تیر ۱۳۹۸ تا کنون
موارد نقض حقوق بشر:
تشکیل سپاههای استانی و نقش آنها در سرکوب معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸
غلامرضا سلیمانی در مقام فرمانده سپاه استانی صاحبالزمان اصفهان در سرکوب معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸در اصفهان نقش داشته است و مرتکب نقض حقوق بشر شده است.
در سال ۱۳۸۶ با تحول و تغییر در ساختار سپاه، طرح سپاههای استانی طراحی میشود. سپاههای استانی، که با هدف افزایش اختیارات فرمانده سپاه استانها، تمرکززدایی و بازگشت به سپاه پاسداران دهه اول انقلاب تشکیل شده بود، با موافقت سید علی خامنهای از همان سال تشکیل میشود. در این طرح با ادغام ستادهای نیروی زمینی سپاه و نیروی مقاومت بسیج ۳۲ سپاه استانی تشکیل شد. سپاه استانی صاحبالزمان اصفهان با فرماندهی غلامرضا سلیمانی در سرکوب معترضان در سال ۱۳۸۸ نقش داشته است.
بازداشت و سرکوب فعالان فضای مجازی
غلامرضا سلیمانی در مقام فرمانده سپاه استانی صاحبالزمان اصفهان در بازداشت فعالان مجازی نقش داشته است و مرتکب نقض حقوق بشر شده است.
در ۲۷ مهر ۱۳۹۳ غلامرضا سلیمانی از دستگیری ۶ عضو یک گروه به گفته او «ضد اخلاقی» شبکه مجازی در چندین شهر این استان، از سوی «عناصر» سازمان اطلاعات سپاه خبر داده بود. او گفته بود که این گروه با شش سرشاخه اصلی به راهاندازی «محیطهای ضد اخلاقی و مستهجن» در شبکههای مجازی اقدام به «عضوگیری و اغفال دختران و پسران جوان میکرد.» وی گفته بود هر یک از این سرشاخهها «در حدود یک سال فعالیت خود بین ۳۰۰ هزار تا ۳۶۰ هزار عضو از سراسر کشور جذب کرده بود.» او گفته بود که این ۶ نفر را «مرکز سایبری سپاه اصفهان» بازداشت کرده بود و این افراد به اعمال خود اعتراف کردهاند. سلیمانی گفته بود دستگیرشدگان با سرویسهای «جاسوسی» هم مرتبط بودهاند. صدا و سیمای استان اصفهان نیز اعترافات تعدادی از این دستگیرشدگان را پخش کرده است.
سرکوب اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶
غلامرضا سلیمانی در مقام فرمانده سپاه استانی صاحبالزمان اصفهان در سرکوب خونین اعتراضات دیماه ۱۳۹۶ نقش داشته است.
غلامرضا سلیمانی در آذرماه ۱۳۹۲ گفته بود که حفاظت از «انقلاب و دستاوردهای آن» امروز به سپاه استان اصفهان سپرده شده است و بسیح و سپاه پاسداران استان اصفهان «وقتی بحران یا مشکلی به وجود آید با اجازه مقامات دولتی و اذن مقام معظم رهبری سپاه به مسئله ورود پیدا میکند و با توجه به اشراف اطلاعاتی، نظم را در جامعه برقرار میکند.»
سلیمانی گفته بود پس از تجربه «فتنه ۸۸، یگانهای امنیتی» در کلانشهرهای تهران، اصفهان، مشهد، شیراز و تبریز تشکیل شده است. او وظیفه این یگانهای امنیتی را «آرامسازی مردم» عنوام کرده بود و از تشکیل دو «یگان آرامسازی» در اصفهان خبر داده بود. دو یگان امنیتی اصفهان به نامهای «ابوالفضل» و «ذوالفقار» و گردانهای امنیتی امام علی، که با هدف «سرکوب و مقابله سازمانیافته» با «شورشهای شهری و ناآرامیهای اجتماعی» راهاندازی شده است، و هر سه نیز زیرمجموعه سپاه استانها هستند در سرکوب اعتراضات دیماه ۱۳۹۶ نقش داشتهاند.
جانشین سپاه صاحبالزمان اصفهان در ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ با «اغتشاش» نامیدن تظاهرات دیماه ۱۳۹۶ گفته بود که در روز اول تجمعات، خبرنگار رادیو فردا که از «رسانههای بیگانه بود را در اصفهان دستگیر کردیم.» او در بخش دیگری از اظهاراتش گفته بود: «افرادی که در این جریان دستگیر شدند هیچ کدام بیکار نبودند، گوشی تلفن همراه کمتر از یکونیم میلیون تومان نداشتند، برخی از این افراد مشروبات الکی مصرف کرده بودند.»
محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیز در ۱۳ دی ۱۳۹۶ گفته بود که «مجموعه سپاه» در روزهای اعتراضات در اصفهان، لرستان و همدان «بهطور محدود» وارد عمل شده است.
در دیماه ۹۶ تجمعات اعتراضی گستردهای در بسیاری از شهرهای ایران شکل گرفت. نیروهای امنیتی و انتظامی این اعتراضات را با خشونت بسیار سرکوب کردند. براساس منابع رسمی در حدود ۴۰۰۰ نفر دستگیر و چندین تن از سوی پلیس و نیروهای بسیج کشته شدهاند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی، ۶ نفر در ۱۱ دی ۱۳۹۶ با شلیک مستقیم نیروی انتظامی در قهدریجان ( از توابع اصفهان) کشته شدند.
بازداشت و سرکوب شهروندان به دلیل باور مذهبی آنان
در ۲۷ تیر ۱۳۹۶ سازمان اطلاعات سپاه صاحبالزمان اصفهان طی اطلاعیهای اعلام کرد که «۱۱ تن از اعضا و طرفداران شبکه انحرافی عرفان حلقه در نجفآباد» بازداشت شدهاند. این سازمان همچنین در ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ گفته بود که در ادامه «برخورد قاطع اطلاعات سپاه پاسداران با عرفانهای دروغین و جریانهای منحرف» یکی از «لیدرهای اصلی» عرفان حلقه و ۱۱ نفر از اعضای آن را بازداشت کرده است.
سپاه استانی صاحبالزمان اصفهان در تاریخ دوم آذرماه ۱۳۹۷ نیز از بازداشت ۱۲ نفر از اعضای گروه عرفان حلقه خبر داده بود. در این اطلاعیه گفته شده بود که با «برخورد قاطع اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با عرفانهای دروغین و جریانهای منحرف در سطح استان اصفهان» ۲ نفر از «لیدرهای اصلی» و ۱۰ نفر از اعضای این گروه دستگیر شدند.